Πέθανε ο κημπορντίστας - κιθαρίστας των UFO, Paul Raymond

Κατάρρευσε και πέθανε τελικά από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 73 ετών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μεσούσης της περιοδείας των UFO στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία και σε αναμονή για το υπόλοιπο της περιοδείας τους, απεβίωσε ο κημπορντίστας - κιθαρίστας τους, Paul Raymond, μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη. Ήταν 73 ετών.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε η σύντροφος της ζωής του, Σάντρα, που έγραψε στο Facebook:

«Με θλίψη πρέπει να σας ότι παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή και την αρχική ανταπόκρισή του, ο Paul κατάρρευσε και πέθανε τελικά από καρδιακή προσβολή».
Paul Raymond Last photo
Η τελευταία φωτογραφία του, στο ξενοδοχείο των UFO την περασμένη Τετάρτη, πριν ο Paul και η Sandra πριν επιστρέψουν στη Γερμανία

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Paul ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1964. Ξεκίνησε ως τζαζ μουσικός, αλλά έγινε γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του θρυλικού βρετανικού hard rock / heavy metal συγκροτήματος UFO, μαζί με τους Phil Mogg (φωνητικά), Michael Schenker (κιθάρα), Andy Parker (ντραμς) και Pete Way (μπάσο). Ο Raymond συμμετείχε επίσης σε διάφορες συνθέσεις των συγκροτημάτων, ενώ ως σόλο μουσικός στους Paul Raymond Project.

Οι UFO σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του΄70 και γνώρισαν αρχικά επιτυχία στη Γερμανία και την Ιαπωνία, όπου το σκληρό ροκ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές. Καθιερώθηκαν με τις πολύ πετυχημένες συναυλίες. Οι UFO ήταν πολύ δημοφιλείς στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ’80.

Όταν ο Michael Schenker εγκατέλειψε τους UFO, ο Raymond εντάχθηκε στο Michael Schenker Group και αργότερα συμμετείχε με τον Pete Way στους Wasted.

Ο Raymond έπαιξε σε περισσότερα από δώδεκα άλμπουμ των UFO, όπως το «Phenomenon», «Lights Out», «Obsession» και το κλασικό live τους «Strangers In The Night».
UFO 1
Ο Pete Way ανέφερε στο Facebook: «Μόλις άκουσα τη θλιβερή είδηση για την απώλεια του Paul Raymond. Δεν προσποιούμαι ότι ήμαστε πάντα οι καλύτεροι φίλοι, αλλά είμαι χίλια κομμάτια με αυτό που συνέβη. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στη Σάντρα».

Ο Schenker έγραψε: «Είναι απίστευτο, ο Paul Raymond ήταν ένας σπουδαίος μουσικός και αγαπούσε το ροκ και αυτό που έκανε, τα συλλυπητήριά μου στους αγαπημένους του».

Οι βρετανοί θρύλοι του Heavy Metal SAXON έγραψαν στο twitter: «Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι που ακούσαμε τα νέα του φίλου μας και συντρόφου Paul Raymond των UFO».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!