Πέθανε o «εγκέφαλος» των Residents

Ο άνθρωπος που έδωσε μυστήριο με την pop art του στη μπάντα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Απεβίωσε στα 73 του χρόνια o Hardy Fox, ο ιδρυτής και συνθέτης του συγκροτήματος Residents, αλλά και ο άνθρωπος που έδωσε μυστήριο με την pop art του στη μπάντα. H αιτία ήταν καρκίνος στον εγκέφαλο.

Ο Hardy Fox μεγάλωσε στο Τέξας. Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο όπου απόλαυσε τις ελεύθερες ημέρες αγάπης του 1967-68. Το 1969 συν-ίδρυσε τους Residents. Ένα καλτ γκρουπ πειραματικής μουσικής που από την ίδρυσή του έως σήμερα, χάρη στην ιδέα του Hardy Fox έχει καταφέρει να κρατήσει κρυφή την πραγματική του ταυτότητα, φορώντας καπέλα με μάτια και σμόκιν, που θεωρούνται τα χαρακτηριστικά τους. Δεν έχουν δώσει συνεντεύξεις και έως σήμερα τους εκπροσωπούσαν οι Hardy W. Fox και οι Homer Flynn.
residents1015 1024x819
Ο Hardy αποσύρθηκε από τους Residents το 2015, αλλά συνέχισε να συνθέτει για τη μπάντα μέχρι το 2018. Εκτός από τη δουλειά του με το συγκρότημα, έχει ηχογραφήσει ως σόλο καλλιτέχνης με διάφορα ονόματα όπως οι Charles Bobuck, Combo de Mechanico, Sonido de la Noche, Chuck, TAR, μεταξύ άλλων.

«Φέτος ο Hardy σταμάτησε να καταγράφει πιστεύοντας ότι η εποχή αυτή τελείωσε. Σκεφτόταν όλο και περισσότερο ότι είχε ολοκληρώσει τις προσωπικές του προσδοκίες», ανέφερε η σύντροφός του Rebecca Rothers.

Οι Residents έχουν δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη το 2008 και στο Fuzz Club, στην Αθήνα το 2013.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!