11 Μάρτη πέθανε ο ντράμερ που έπαιξε στις μεγαλύτερες επιτυχίες

40 από τα τραγούδια στα οποία έδωσε το παρών έφτασαν στο Νο1 της Αμερικής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/03/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Strangers in the Night», «Mrs. Robinson», California Dreaming», «Good Vibration», «Be My Baby», «Mr Tambourine Man», «Bridge Over Troubled Water», «The Way We Were», «These Boots Are Made for Walkin», «Somethin' Stupid», «Theme from Mahogany (Do You Know Where You're Going To)» είναι μερικά μόνο από τα 6.000 singles που φέρουν την υπογραφή του Hal Blaine.

Ο πιο παραγωγικός drummer του 20ου αιώνα δε μένει πια εδώ. Ο πολυγραφότατος session μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Μαρτίου 2019, σε ηλικία 90 ετών. Συνολικά οι εγγραφές του αγγίζουν τις 35.000.

Το Φλεβάρη πραγματοποίησε μια μεγάλη γιορτή για τα 90α γενέθλιά του. Ο Charlie Watts των Rolling Stones που παραβρέθηκε σε αυτή δήλωσε:

«Μάς έδωσε τόσα πολλά. Νιώθω ευλογημένος που συμμετείχα στη μεγάλη γιορτή του».

150 τραγούδια που φέρουν το «χτύπημα» του Hal Blaine έχουν μπει στο Αμερικάνικο Top 10. Μεγάλη η θητεία του σε sountracks για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

O «τρόπος» του στο «Be My Baby» Ronnetes είναι απαράμιλλος όπως και η συνεργασία του με τον Elvis Presley και τον Frank Sinatra

Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς ντράμερ της γενιάς του.

Το 2000 o Hal Blaine έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame, και το 2018 τιμήθηκε με Grammy για το σύνολο της καριέρας του.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!