Ο Roger Waters καλεί Stones & Neil Young να ακυρώσουν συναυλίες τους στο Ισραήλ

Ο γνωστός για την αντισιωνιστική του δράση πρώην frontman των Pink Floyd, ζήτησε απο τους Rolling Stones και τον Neil Young με τους Crazy Horse να
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/07/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ακυρώσουν τις συναυλίες τους στο Ισραήλ λόγω των βομβαρδισμών στην Γάζα και την δολοφονία εκατοντάδων αμάχων από τον ισραηλινό στρατό. Ως τώρα, μόνο ο Neil Young ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Roger Waters και όντως ακύρωσε την συναυλία της 17ης Ιουλίου.

Προκειμένου μάλιστα να τονίσει τους λόγους της ακύρωσης, ο Young ανακοίνωσε ότι κάνει στο Louise Tillie Alpert Youth Music Centre of Israel και Heartbeat, που διδάσκει ταυτόχρονα μουσική σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, διοργανώνοντας και κοινές συναυλίες. Από την πλευρά των Rolling Stones δεν υπήρξε καμία αντίδραση ως τώρα.

Ραβίνοι και υπερορθόδοξοι Ισραηλινοί καταδίκασαν τις προτροπές και την στάση του Roger Waters ως αντισημιτική, με τον ίδιο να απαντά πως δεν είναι σε καμία περίπτωση αντισημίτης και τιμά τα θύματα του Ολοκαυτώματος από τους ναζί, αλλά είναι αντισιωνιστής και αντιτίθεται σε ένα ανάλογο ολοκαύτωμα του Παλαιστινιακού λαού, με αφορμή τις εκτοξεύσεις ρουκετών από την Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη.

Πηγή: redfm.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!