Ο λογιστής των Deep Purple στη φυλακή

Τους κατάκλεψε! Τεράστιο το ποσό που καταχράστηκε.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/05/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Dipak Rao ήταν λογιστής των Deep Purple από το 1992 έως το 2014 διαχειριζόμενος τις εταιρείες τους Deep Purple Overseas Ltd και την HEC Enterprises Ltd.

Μπορεί η μπάντα να είχε ολοκληρώσει τις σελίδες της καλλιτεχνικής δόξας της όμως ο μύθος τους παρέμενε και παραμένει ισχυρός, όπως και το trade mark... που θα αποφέρει κέρδη στους αιώνες των αιώνων. 

Το διάστημα αυτό, ο εν λόγω κύριος, έβαλε στην τσέπη του 2,2 εκατομμύρια λίρες. Ο ίδιος προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του επενδύοντας τα χρήματα αλλά δεν τα κατάφερε.

Αποτέλεσμα, μετά από αγωγή του Ritchie Blackmore και άλλες ενέργειες που ακολούθησαν, να καταδικαστεί σε 6 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης για την κλοπή από τις δυο εταιρείες που διαχειρίζονταν τα έσοδα του συγκροτήματος.

Οι Deep Purple Overseas Ltd και HEC Enterprises Ltd ιδρύθηκαν την δεκαετία του ’70 για την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών των Purple. Στην συνέχεια ανέλαβαν την ίδια ευθύνη και για τα δικαιώματα των επίσης δημοφιλών συγκροτημάτων Rainbow και των Whitesnake, που προέκυψαν από την αυτόνομη πορεία των Ritchie Blackmore και David Coverdale.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!