Ο Ερντογάν «κόβει» το Nymphomaniac!

Η προβολή της ταινίας "Nymphomaniac" του Λαρς φον Tρίερ απαγορεύθηκε στην Τουρκία έπειτα από απόφαση…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/03/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

της επιτροπής αξιολόγησης του υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Γιαμάτζ Οκούρ, μέλος της επιτροπής που αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή: "Η ταινία περιέχει τολμηρές σκηνές, αλλά έπρεπε να προβληθεί με την επιβολή ορίου ηλικίας".

Πολλοί Τούρκοι καλλιτέχνες κατήγγειλαν την απόφαση της επιτροπής, κάνοντας λόγο για "νέο κρούσμα λογοκρισίας" της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

"Καταδικάζω κατηγορηματικά την απαγόρευση του Nymphomaniac τη στιγμή που υπάρχει στην Τουρκία όριο ηλικίας" στους κινηματογράφους, έγραψε στο Twitter ο Τούρκος σκηνοθέτης Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν (βραβείο Σκηνοθεσίας 2006 για το "Τρεις Πίθηκοι", Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής 2011 για το "Κάποτε στην Ανατολία" του Φεστιβάλ των Καννών).

Η απαγόρευση προβολής που αποφασίσθηκε από τις τουρκικές αρχές έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση και προεδρική επικύρωση νόμου που ενισχύει τον έλεγχο του Ίντερνετ και προκάλεσε κατακραυγή στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Πηγή: news24.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!