O δρόμος «έπαιζε» μουσική και κρατούσε άγρυπνους τους κατοίκους!

(VIDEO) Μετά την άγρυπνη νύχτα των περιοίκων σίγησε ο δρόμος που τραγουδούσε
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/04/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Ολλανδία θεώρησαν εξαιρετική την ιδέα να τοποθετήσουν ειδικές ταινίες στην άσφαλτο που έπαιζαν μια μελωδία όταν τα διερχόμενα αυτοκίνητα ξεπερνούσαν το όριο ταχύτητας (60 χλμ.την ώρα).


Οι ειδικοί θεώρησαν ότι οι οδηγοί ακούγοντας την μουσική του ύμνου της βόρειας επαρχίας του Φρίσλαντ θα μείωναν ταχύτητα ώστε να μην κινδυνεύσουν να βγουν από τον δρόμο και προσδοκούσαν να βελτιώσουν έτσι την οδική ασφάλεια.

Στην πράξη όμως συνέβη το αντίθετο. Σύμφωνα με μαρτυρίες των δύστυχων κατοίκων του κοντινού χωριού στο BBC οι οδηγοί αντί να μειώσουν ταχύτητα μετά την προειδοποιητική μελωδία πατούσαν το γκάζι έτσι ώστε να συνεχίσει ο δρόμος να «τραγουδάει».

Το αποτέλεσμα ήταν στη μία νύχτα διάρκειας της καινοτομίας οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να κλείσουν μάτι!

Ο κάτοικος Σίτζε Γιάνσμα παραπονέθηκε στο στο RTL News:

«Κοντεύω να τρελαθώ. Δεν μπορείς να καθίσεις έξω και δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ»

Κάποιος αποκάλεσε το τραγούδι του δρόμου «ψυχολογικό βασανιστήριο» ενώ ένας άλλος κάτοικος είπε ότι οι οδηγοί επιτάχυναν προκειμένου να δουν αν θα πήγαινε και το τραγούδι πιο γρήγορα.

Έτσι μετά τα πολλά παράπονα των περιοίκων οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να «κλείσουν» τον δρόμο που «τραγουδάει» μία μόλις μέρα μετά επίσημη παράδοσή του στην κυκλοφορία.

Ο τοπικός υπουργός Υποδομών και Πολιτιστικών Θεμάτων, Σιέτσκε Πέπιες, δικαιολόγησε την επιλογή της πρωτότυπης κατασκευής, λέγοντας ότι το έργο σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου ήταν ένας τρόπος να γίνει ευρύτερα γνωστό το όνομα της κοντινής πόλης Λεουβάρντεν, της φετινής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση και η απομάκρυνση των ειδικών λωρίδων στοίχισε στην επαρχία 80.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να αναζητούν άλλο δρόμο για να τις τοποθετήσουν έτσι ώστε να αποσβέσουν την επένδυση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!