Ο διαβόητος δολοφόνος Charles Manson αποτεφρώθηκε

Ο Quentin Tarantino ετοιμάζει ταινία για τις δολοφονίες που διέπραξε η ομάδα Manson Family.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο διαβόητος δολοφόνος Charles Manson απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 83 ετών. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι πέθανε από οξεία καρδιακή ανακοπή, αναπνευστική ανεπάρκεια και καρκίνο του παχέος εντέρου.

Πληροφορίες που διαβάζουμε στο nme.com αναφέρουν ότι η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου, στο Porterville της Καλιφόρνια, με το σώμα του Charles Manson να αποτεφρώνεται επί τόπου.

Ο Mark Pitcher, εφημέριος της Εκκλησίας, δήλωσε στο Associated Press ότι περίπου 20-25 άτομα παρακολούθησαν την κηδεία, συμπεριλαμβανομένου του εγγονού του Manson, Jason Freeman.

Ο Freeman, ο οποίος δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Charles Manson αυτοπροσώπως, κέρδισε πρόσφατα μια δικαστική μάχη για να αποκτήσει τα δικαιώματα στην τέφρα του Manson. Είχε πει νωρίτερα στο Rolling Stone ότι σκόπευε να «κάνει τα κατάλληλα βήματα» για να «δείξει τον σεβασμό του στον παππού του» και «για όλους όσους στέκονται σταθεροί στην αλήθεια της ζωής».

Ο εργολάβος κηδειών, Les Peters, δήλωσε στο The Porterville Recorder ότι στην κηδεία έπαιξαν τραγούδια γραμμένα ή ερμηνευμένα από τον Manson, καθώς και τις διασκευές του σε τραγούδια των Beach Boys και Guns N 'Roses.

Ο Charles Manson συγκλόνισε τον κόσμο το 1969, ως ηγέτης της ομάδας Manson Family, που διέπραξε τις δολοφονίες της ηθοποιού Sharon Tate και οκτώ άλλων θυμάτων, κατόπιν εντολής του. Η Tate, που μάλιστα ήταν έγγυος, βρέθηκε μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο σπίτι της στο Χόλυγουντ, ενώ άλλα θύματα ήταν ο γνωστός κομμωτής Jay Sebring και ο κληρονόμος της αυτοκρατορίας καφέ, Abigail Folger.

Όταν η αστυνομία διερεύνησε τους θανάτους, ανακάλυψαν ότι ο Manson είχε στείλει τους οπαδούς του να διαπράξουν τις δολοφονίες με την πεποίθηση ότι θα ξεκινήσει ο φυλετικός πόλεμος που είχε προφητεύσει το «Helter Skelter» των Beatles.

Αφού καταδικάστηκε σε θάνατο το 1971, η καταδίκη τελικά μετατράπηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, με τον Charles Manson να παραμένει φυλακισμένος στην Καλιφόρνια μέχρι το θάνατό του.

Μετά το θάνατο του Manson, ανακοινώθηκε ότι ο Quentin Tarantino εργάζεται πάνω σε μια ταινία για τις δολοφονίες που διέπραξε η ομάδα Manson Family.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!