Νέο είδος ροζ γαρίδας «βαφτίζεται» από τους Pink Floyd

Ένα προσφάτως ανακαλυφθέν είδος γαρίδας, πήρε την ονομασία του από τους Pink Floyd!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/04/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Μουσείου Εθνικής Ιστορίας της Οξφόρδης, είχαν από καιρό υποσχεθεί ότι αν ανακάλυπταν κάποιο νέο είδος ροζ γαρίδας, θα το βάφτιζαν από το συγκρότημα, υποστηρίζοντας πως μ’ αυτό τον τρόπο θα τιμήσουν τους Pink Floyd.

Με τη νέα ανακάλυψη, λοιπόν, της ροζ γαρίδας synalpheus pinkfloydi, η οποία χρησιμοποιεί τη μεγάλη, ροζ δαγκάνα της για να παράξει θόρυβο τόσο δυνατό που μπορεί να σκοτώσει μικρά ψάρια, η ομάδα των επιστημόνων κράτησε την υπόσχεσή της να τιμήσει τη μπάντα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Sammy De Grave, δήλωσε πως η εκτίμησή του για τη μπάντα πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. «Ακούω Pink Floyd από την εποχή του The Wall, το 1979, όταν ήμουν 14 ετών. Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας, ήταν η τέλεια ευκαιρία για να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα» πρόσθεσε, για να συνεχίσει λέγοντας: «Είμαστε όλοι θαυμαστές των Pink Floyd και ανέκαθεν λέγαμε πως αν ανακαλύπταμε νέο είδος ροζ γαρίδας, θα τη βαφτίζαμε από τους Pink Floyd».

Να σημειωθεί πως ο De Grave είχε παλιότερα ονομάσει ένα άλλο είδος γαρίδας Elephantis jaggerai, από τον frontman των Rolling Stones, Mick Jagger.
garidasdf.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!