Κι όμως, ο Steve Jobs έκλεινε το iPod και άκουγε βινύλιο!

Η νέα βιογραφία του Steve Jobs αποκαλύπτει την αγάπη του για το βινύλιο!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/04/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκτός του ότι χαιρετίστηκε από την Apple ως η καλύτερη απεικόνιση του Steve Jobs, η νέα βιογραφία του με τίτλο «Becoming Steve Jobs» ρίχνει φως σε ένα πάθος του συνιδρυτή της Apple: τους δίσκους βινυλίου!

Σύμφωνα με τον Neil Young, ο συνιδρυτής της Apple «σίγουρα άλλαξε τον τρόπο που καταναλώνουμε μουσική λανσάροντας το iPod, αλλά ήταν και φανατικός λάτρης των δίσκων βινυλίου και τους προτιμούσε από τα mp3». Ο Neil Young σε ένα συνέδριο τεχνολογίας το 2012 είπε χαρακτηριστικά: «o Steve Jobs ήταν πρωτοπόρος στην digital μουσική και η προσφορά σου σε αυτόν τον τομέα ήταν τεράστια, αλλά όταν πήγαινε σπίτι άκουγε βινύλιο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή η νέα βιογραφία καθώς αναφέρεται στην περίεργη σχέση μεταξύ του Steve Jobs και του Neil Young, λόγω της δημόσιας αρνητικής κριτικής του Young σχετικά με τα iTunes. Ο Young είχε χαρακτηρίσει την ποιότητά τους πολύ κακή και ο Steve Jobs είχε εκφράσει μεγάλη δυσαρέσκεια για τη δήλωση αυτή.

Ένας από τους συγγραφείς της νέας βιβλιογραφίας του Steve Jobs, αναφέρει ότι ο Young σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον Jobs, του έστειλε μία ολόκληρη σειρά βινυλίων αλλά ο Jobs εκνευρισμένος δεν δέχτηκε να τα κρατήσει.

Η νέα βιογραφία του Steve Jobs αποκαλύπτει την υψηλή αισθητική του!


Σύμφωνα πάντα με τη νέα βιογραφία, γεγονός παραμένει ότι ο Jobs ήταν λάτρης της ποιότητας σε όλα, από το design μέχρι την κατασκευή σε οτιδήποτε επέλεγε, από αυτοκίνητα μέχρι φωτογραφίες. Όσον αφορά στο κομμάτι της μουσικής, αποτέλεσε πραγματική πηγή έμπνευσης για το όραμα που είχε ο Steve Jobs για την Apple.

Η φημισμένη υψηλή αισθητική του έφτασε στο σημείο να ανεβάσει το κόστος του πρώτου υπολογιστή της Apple κατά $50  μόνο και μόνο για να βελτιώσει το βάψιμό του, που εξαιτίας του τετράγωνου σχήματος που είχε, πήρε την ονομασία «The Cube».  

Περισσότερα για τη νέα βιογραφία του Steve Jobs με τίτλο «Becoming Steve Jobs» στο ακόλουθο link: becomingstevejobs.com
Steve Jobs 2
Πηγή: The vinyl factory

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!