Η λέξη που ο Kendrick Lamar λέει αλλά απαγορεύει στους λευκούς θαυμαστές του

«Αυτή η λέξη είναι δική μου»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Kendrick Lamar, σε συνέντευξη του στο Vanity Fair, εξήγησε γιατί οι λευκοί θαυμαστές του δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την λέξη που αρχίζει από n- την οποία μπορεί να χρησιμοποιούν οι αφροαμερικανοί μεταξύ τους αλλά θεωρείται ακραία ρατσιστική όταν χρησιμοποιείται από λευκούς...

Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε ένα περιστατικό σε μια συναυλία του Lamar το 2012, όπου μια θαυμάστρια που ο ίδιος είχε καλέσει στη σκηνή να τραγουδήσει μαζί του, στο πλαίσιο του τραγουδιού “m.A.A.d City” είπε την συγκεκριμένη λέξη. Πολλοί από τους ακροατές την αποδοκίμασαν και ο ίδιος ο Lamar σταμάτησε τη συναυλία λέγοντας της να μην λέει τη λέξη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας: «Για να στο εξηγήσω με απλά λόγια, ζω σ’ αυτόν τον κόσμο 30 χρόνια τώρα και είναι τόσα πολλά τα πράγματα έχω ακούσει από λευκούς ότι δεν μπορώ να κάνω. Να πάρω δάνειο, να αγοράσω σπίτι σε συγκεκριμένες πόλεις. Για τόσα πολλά πράγματα έχω ακούσει ”δεν μπορείς να το κάνεις αυτό”, είτε από κοντά είτε από μακριά.

Οπότε κι εγώ λέω ότι αυτή η λέξη είναι δικιά μου, αφήστε με να την έχω, σας παρακαλώ»

Στο διαδίκτυο ξέσπασε διαμάχη σχετικά με το αν ήταν επιθετική ή όχι η χρήση της λέξης από την θαυμάστρια, μιας και αποτελούσε μέρος των στίχων του καλλιτέχνη.

Ο Lamar μίλησε στην ίδια συνέντευξη για το βραβείο Πούλιτζερ που κέρδισε, για τον δίσκο του DAMN. Ήταν ο πρώτος μη τζαζ καλλιτέχνης που κέρδισε το βραβείο.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!