Η κιθάρα του Kurt Cobain σε πλειστηριασμό για καλό σκοπό

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε οργάνωση που βοηθά αστέγους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/02/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια κιθάρα από την προσωπική συλλογή του Kurt Cobain βγήκε σε πλειστηριασμό στο eBay, στις 16 Φεβρουαρίου, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για καλό σκοπό.

Η κιθάρα ήρθε στα χέρια του frontman των Nirvana το 1992. Πρόκειται για μια Hagstrom Blue Sparkle Deluxe, που ο Kurt Cobain ενδεχομένως χάρισε στον εαυτό του ως χριστουγεννιάτικο δώρο, όπως διαβάζουμε στο nme.com και έμεινε στην κατοχή του μέχρι το θάνατό του, το 1994.

Η σύζυγος του Cobain, Courtney Love, αργότερα τη χάρισε σε φίλο που έπαιζε σε άγνωστη μπάντα στο Seattle, ενώ τελικά το όργανο ήρθε στην κατοχή του Nathan Fasold, ενός συλλέκτη μουσικών αναμνηστικών, στο Portland.

Από χθες η κιθάρα βρίσκεται σε πλειστηριασμό και θα παραμείνει ως τις 26 Φεβρουαρίου, καθώς ο Fasold την «έβγαλε» στο eBay για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με το 10% από τα έσοδα της τελικής τιμής πώλησης να πηγαίνουν στον Οργανισμό Transition Projects, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάει πάνω από 10.000 άστεγους το χρόνο να μεταβούν από την αστεγία στη στέγαση.

Αν σας ενδιαφέρει, πλειοδοτήστε πατώντας εδώ
gutiar.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!