Η καραμπίνα που αυτοκτόνησε ο Kurt Cobain για πρώτη φορά στο φως!

Η αστυνομία του Σιάτλ δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, φωτογραφίες της καραμπίνας με την οποία ο Kurt Cobain έδωσε τέλος στη ζωή του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/03/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κανείς δεν γνωρίζει γιατί η αστυνομία επέλεξε να τις δημοσιοποιήσει αυτήν την στιγμή αφού οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν περίπου ένα χρόνο νωρίτερα. Ίσως ο λόγος να είναι πως πλησιάζουν τα 22 χρόνια από τον θάνατο του ηγέτη, τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη του ροκ συγκροτήματος Nirvana.

Όπως είναι γνωστό, ο Kurt Cobain αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994. Ήταν μόλις 28 ετών. Το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic - λίγο αργότερα ενώθηκε κοντά τους και ο Dave Grohl - σχημάτισαν τους Nirvana και γρήγορα βγήκαν δυναμικά μπροστά σαν ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα συγκροτήματα της grunge μουσικής σκηνής του Σιάτλ.

Το 1991, το τραγούδι «Smells Like Teen Spirit» από τον δεύτερο δίσκο τους «Nevermind» σημείωσε τεράστια επιτυχία και οι Nirvana έλαμψαν πλατιά ως ανανεωτές και καινοτόμοι εκφραστές της σύγχρονης εναλλακτικής ροκ μουσικής. Και οι τρεις δίσκοι τους θεωρούνται σημείο αναφοράς έχοντας πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Τον Φεβρουαρίου του 1992 ο Kurt Cobain παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Courtney Love, αρχηγό του συγκροτήματος «Hole», γεγονός που κεντράρισε ακόμη περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Ο εθισμός του στις ουσίες άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο έντονος με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ.

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατός του ήταν δολοφονία. Μάλιστα πριν από δύο χρόνια, έγινε επανεξέταση του φακέλου του, όμως δεν προέκυψαν στοιχεία που να αλλάζουν το σενάριο της αυτοκτονίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!