Η γιορτή του βινυλίου

Καθιερώνεται στη Βρετανία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δισκογραφικές εταιρίες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, δισκοπωλεία, καλλιτέχνες από τη βρετανική μουσική βιομηχανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καθιερώσουν τη "National Album Day", μια εθνική ημέρα κατά την οποία θα γιορτάζεται ο μεγάλος δίσκος βινυλίου, με τους διοργανωτές να ελπίζουν ότι η γιορτή αυτή θα γίνει ένας σπουδαίος ετήσιος θεσμός, όπως η Record Store Day (Ημέρα Δισκοπωλείων).

Η Βρετανία καθιερώνει τη γιορτή αυτή ώστε οι λάτρεις της μουσικής και οι επαγγελματίες του τομέα να δείχνουν την εκτίμησή τους για το φορμά.

Οι μουσικόφιλοι απ΄όλη τη χώρα θα τιμήσουν τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες, παραγωγούς και σχεδιαστές εξωφύλλων δίσκων το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και διάφορες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν από παράγοντες της βιομηχανίας και το BBC Music ώστε να γιορταστεί «από κάθε άποψη η αγάπη της Βρετανίας για τα άλμπουμ». Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν για μια ολόκληρη εβδομάδα με εμφανίσεις καλλιτεχνών, playback κλασικών δίσκων, μουσική συνεχούς ροής από ψηφιακές υπηρεσίες.

Από τους μουσικόφιλους ζητείται επίσης να παίξουν ολόκληρο το αγαπημένο τους άλμπουμ αυτό το απόγευμα του Σαββάτου.

«Η streaming μουσική μπορεί να διευρύνει την ικανότητά μας στην πρόσβαση και στην ανακάλυψη της μουσικής», είπε ο Τζεφ Τέιλορ, εκτελεστικός διευθυντής της Βρετανικής Φωνογραφικής Βιομηχανίας. "Ωστόσο, ο σχεδιασμός ενός άλμπουμ ως ένα σύνολο έργου που εκφράζει ένα αφήγημα ή το δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη σε μια δεδομένη στιγμή παραμένει πιο επίκαιρος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ".

Η σημερινή ανακοίνωση γίνεται καθώς η μουσική βιομηχανία γιορτάζει φέτος 70 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε τον πρώτο της μεγάλο δίσκο βινυλίου.

Όπως άλλες χώρες, η Βρετανία γιορτάζει ήδη την «Ημέρα Δισκοπωλείων» (Record Store Day), την οποία ανεξάρτητα δισκοπωλεία σε όλο τον κόσμο τιμούν κάθε χρόνο με κυκλοφορίες δίσκων βινυλίου, εκδηλώσεις και μουσικές παραστάσεις.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!