Για ποια χειρονομία «σκοτώνονται» στον κόσμο της ροκ

«Δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/11/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Gene Simmons των Kiss ρωτήθηκε για μια ακόμη φορά για την πατρότητα και κατοχύρωση του devil horns, της χαρακτηριστικής χειρονομίας των οπαδών της «σκληροπυρηνικής» μουσικής. Μάλιστα η ερώτηση ήταν γιατί παραιτήθηκε από τη «μάχη» που αρχικά υποστήριζε πως ήταν δική του:

Είπε χαρακτηριστικά ο Gene Simmons:

«Όλοι, ακόμα και οι πιο άσχετοι, είχαν άποψη για αυτό και δεν πιστεύω ότι άξιζε η ταλαιπωρία… Άμα χαλάσει το αμάξι σου και έρθει να σε βοήθήσει ένας άσχετος και ένας μηχανικός αυτοκινήτων, ποιον θα εμπιστευτείς; Ποιανού η άποψη θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα; Σίγουρα του μηχανικού, γιατί η γνώμη του βασίζεται σε γνώσεις και εξειδίκευση, ενώ του άλλου βασίζεται στον αέρα - δεν ξέρει τίποτα. Παρόλα αυτά, ο άσχετος θα πει την άποψη του...

Γι' αυτό το λόγο δεν ήταν σημαντικό για εμένα, γιατί όλοι κάνουν αυτή τη χειρονομία, είτε είναι ο Πάπας είτε ο Δαλάι Λάμα. Εγώ πάντως κέρδισα...


Αλλά αλήθεια τώρα, όταν κάποιος σε κριτικάρει, κάτσε ένα λεπτό και αναρωτήσου "Τι έκανε αυτός;". Με λίγα λόγια, δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει».

1.jpg
Να σημειώσουμε πως ο Simmons κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για να κατοχυρώσει την προσφιλή χειρονομία των απανταχού rockers.
Βέβαια αρκετοί συνάδελφοί του χαρακτήρισαν την κίνησή του ως ανάρμοστη και …γελοία.
safkkkdi8.jpg
Χαρακτηριστικά η χήρα του Ronnie James Dio, ο οποίος είχε με τη σειρά του ταυτιστεί με την εν λόγω χειρονομία, δήλωσε: «Το να προσπαθείς να βγάλεις λεφτά από κάτι τέτοιο είναι αηδιαστικό. Ανήκει σε όλους και δεν ανήκει σε κανέναν... Πρόκειται για δημόσιο αγαθό, δεν πρέπει να γίνει εμπορικό σήμα. Είναι γελοίο, πιστεύω, για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω πως γελοιοποίησε εντελώς τον εαυτό του. Είναι αηδιαστικό, τί ακριβώς θέλει να πετύχει;».
sfa4433.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!