Δύο μουσικοί θρύλοι συναντήθηκαν στο στούντιο της Sun

Ποιος ήταν ο σκοπός της συνάντησης;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/09/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Δύο μουσικοί θρύλοι, ο Mick Jagger και ο Jerry Lee Lewis συναντήθηκαν την Πέμπτη στο ιστορικό στούντιο της Sun Records, στο Μέμφις του Τενεσί.

Τη στιγμή της συνάντησης τους κοινοποίησε ο Mick Jagger, με μια φωτογραφία στο μέρος όπου οι Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins και Jerry Lee Lewis άλλαξαν τη μουσική με τις ηχογραφήσεις τους και επηρέασαν τον ίδιο και τόσους άλλους στα μουσικά τους βήματα. Το ίδιο έκανε και ο Jerry Lee Lewis στη σελίδα του στο facebook, συγκινημένος εξίσου από τη συνάντηση αυτή. O Lewis που θα κλείσει τον Σεπτέμβριο τα 83 του και ο 75 χρονος Jagger είχαν πολλά να θυμηθούν, μα τα περισσότερα τα είπαν με τα βλέμματα που αντάλλαξαν στο στούντιο.

Ποιος ήταν ο σκοπός της συνάντησης; Σύμφωνα με το Rolling Stone, η συνάντηση έγινε για τα γυρίσματα της ταινίας με τη ζωή του ιδρυτή της Sun, Sam Phillips. Ο Jagger είναι ο παραγωγός της ταινίας για λογαριασμό της Paramount Pictures η οποία βασίζεται στο εξαιρετικό βιβλίο του 2014 του Peter Guralnick «Sam Phillips: Ο άνθρωπος που εφηύρε το Rock' N 'Roll». Στην ταινία ο Leonardo Di Caprio θα υποδυθεί τον Phillips, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει, αλλά προς το παρόν δεν έχει δώσει σημεία ζωής για το θέμα αυτό...

Ο Jagger και ο Lewis γνωρίζονται για πολύ καιρό. «Τους γνωρίζω απ’ όταν ήταν πραγματικά παιδιά» είχε δήλωσε ο Lewis για τους Rolling Stones με αφορμή το ντουέτο του με τον Jagger στο τραγούδι «Evening Gown» που περιείχε το come back άλμπουμ του Jerry Lee Lewis «Last Man Standing and Mean Old Man», στο οποίο συμμετείχε και ο Keith Richards με την κιθάρα του. Ένα τραγούδι του Jagger από τον σόλο δίσκο του «Wandering Spirit» του ’93.
Jerry Lee mick at Sun Studios 13.9.18
Ο Jagger συναντήθηκε επίσης και με άλλους φίλους του με αφορμή την επίσκεψή του στο Μέμφις, όπως τον Rodd Bland, γιο του Bobby «Blue» Bland, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram με τον Jagger από το Blues City Cafe με ένα ειλικρινές μήνυμα για τη συνάντησή του με τον Jagger.

Στα 82 του, ο Lewis δεν το βάζει κάτω κι έχει προγραμματιστεί να παίξει το Riot Fest του Σικάγου αυτό το Σαββατοκύριακο μαζί με τους Beck, Run the Jewels, τον Elvis Costello και τους Imposters. Οι Stones δεν έχουν ανακοινώσει ημερομηνίες περιοδείας, αλλά ο Jagger έχει δημοσιεύσει στο Instagram πολλές φωτογραφίες του στούντιο, προκαλώντας εικασίες ότι ένα καινούργιο άλμπουμ ίσως είναι στα σκαριά…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!