Ντράμερ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και αποχωρεί απ’ τη μπάντα

24 χρόνια στη πιάτσα της ροκ μουσικής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Ισλανδοί Sigur Ros έχουν δώσει ξεχωριστά δείγματα γραφής τόσο στην δισκογραφία, όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Ο ντράμερ Orri Pall Dyrason είναι μαζί τους απ’ το 1998. Πατέρας του είναι ο αναγνωρισμένος διεθνής ποδοσφαιριστής Dýri Guðmundsson.

Όμως τώρα, ο προικισμένος μουσικός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και δηλώνει παραίτηση από τα καθήκοντα του στο συγκρότημα. Κι αυτό για να προστατέψει τη μπάντα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Sigur Ros αναφέρουν πως αποδέχτηκαν την παραίτηση του Dyrason, λόγω της σοβαρής προσωπικής του υπόθεσης.

Το θέμα προέκυψε όταν η μουσικός από το Los Angeles, Meagan Boyd, γνωστή και ως Yin Shadowz, με ανάρτησή της στο Instagram κατηγόρησε τον Dyrason για βιασμό:

«Ήμουν πιωμένη και τον συνάντησα σε ένα club. Επιστρέψαμε μαζί στο σπίτι, ήπιαμε ακόμα ένα ποτό και φιληθήκαμε λίγο πριν με πάρει ο ύπνος. Ήμουν εξαιρετικά κουρασμένη. Ξύπνησα από ένα βαρύ ύπνο με την αίσθηση της διείσδυσης χωρίς να υπάρχει –προφανώς –συγκατάθεσή μου. Συνέβη δυο φορές το ίδιο βράδυ. Αναρωτήθηκα γιατί δεν σηκώθηκα να φύγω την πρώτη φορά αλλά είχα πιεί πολύ, ήμουν κουρασμένη και σοκαρισμένη».

Ο Ισλανδός ντράμερ με τη σειρά, με δικό του post, ευχαρίστησε τους φίλους του για την συμπαράστασή τους ζητώντας από τον κόσμο να στρέψει τον όποιο θυμό εναντίον του, αφήνοντας έξω την οικογένεια και ειδικότερα την σύζυγό του. Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία καθώς η υπόθεση δεν βρίσκεται σε κάποιο δικαστήριο, απλά πρόκειται για τις απόψεις δυο ανθρώπων οι οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση.

Ο 41χρονος Dyrason έχει τρία παιδιά, και είναι θετός πατέρας της κόρης της αρραβωνιαστικιάς του, María Lilja Þrastardóttir -γνωστή Ισλανδή δημοσιογράφος και συγγραφέας- με την οποία ζουν στο Λονδίνο.χ

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!