Διασημότητες μπουγελώνονται για καλό σκοπό

Σταρ όπως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, η Ελίζαμπεθ Μπανκς, η Κέρι Ουάσινγκτον και ο Κρις Πρατ, και ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
έχουν μπουγελωθεί με νερό. Κάτι σαν update των γραμμάτων-αλυσίδα στην πεινασμένη για viral μόδες εποχή των social media, η πρόκληση ξεκίνησε ως μια έκκληση για δωρεές στο αμερικανικό Ίδρυμα για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS), εκφυλιστική νευρολογική πάθηση γνωστή και ως νόσος του Λου Γκέρινγκ.

Κατέληξε όμως να συγκεντρώνει μομέντουμ και να κατακλύζει το facebook, το youtube και το instagram, πετυχαίνοντας τον μαγικό συνδυασμό: φιλανθρωπικός σκοπός και σελέμπριτι να κάνουν κάτι παιχνιδιάρικο για την κάμερα.

Οι κανόνες είναι απλοί: από τη στιγμή που κάποιος σε προκαλέσει, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να ρίξεις έναν κουβά παγωμένο νερό πάνω σου ή να δωρίσεις 100 ευρώ στο Ίδρυμα, για τις ανάγκες της έρευνας (οι περισσότεροι που έχουν μέχρι στιγμής αποδεχθεί την πρόκληση έχουν κάνει και τα δύο). Στη συνέχεια πρέπει να ονομάσεις τρεις νέους υποψήφιους για την πρόκληση.

Είναι μια επιτυχία-όνειρο για το ίδρυμα που είδε τις δωρεές να αυξάνονται κατά 1,5 εκατομμύρια δολάρια τις προηγούμενες εβδομάδες και, το κυριότερο, είδε την συζήτηση γύρω από την σχετικά άγνωστη πάθηση (50% των Αμερικανών δηλώνουν ότι δεν την γνωρίζουν) να φουντώνει.

Η ιδέα όμως ξεκίνησε μήνες πριν με ομάδες πυροσβεστών, οι οποίοι συχνά αλληλλομπουγελώνονται σε διάφορες προκλήσεις προς συλλογή φιλανθρωπικών δωρεών, πριν μετατραπεί σε μια κίνηση συνδεμένη με το ALS εδώ και δύο εβδομάδες.

Πηγή: www.e-go.gr (Χριστίνα Λιάπη)

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!