Απέτυχε τελικά το crowdfunding για τον David Bowie

Παρ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές δεν το βάζουν κάτω.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/03/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Θαυμαστές του εκλιπόντος David Bowie προσπάθησαν να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding, με στόχο την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του, στη γενέτειρά του, στο Λονδίνο.

Το μνημείο θα είχε το σχήμα κεραυνού, σαν αυτό στο εξώφυλλο του δίσκου του David Bowie, «Aladdin Sane» και θα αναγειρόταν στο Brixton, του Νότιου Λονδίνου, κοντά στο Stansfield Road, όπου γεννήθηκε.

Η καμπάνια φιλοδοξούσε να συγκεντρώσει 990,000 λίρες Αγγλίας για το γλυπτό ύψους εννέα μέτρων, αλλά στις 4 εβδομάδες που διήρκησε, το ποσό που συγκεντρώθηκε έφτασε μόνο τις £50,000 και επομένως τα χρήματα δεν πιστώθηκαν ποτέ στους δωρητές.

Παρ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές δεν το βάζουν κάτω. «Είμαστε ακόμα αποφασισμένοι να τιμήσουμε τον David Bowie, με ένα κατάλληλο έργο τέχνης. Απλά θα πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο να συγκεντρώσουμε τα χρήματα. Αν κάποιος μας έλεγε ένα χρόνο πριν ότι θα μαζεύαμε 50,000 από 700 υπέροχους ανθρώπους μέσα σε λίγες βδομάδες, δε θα πιστεύαμε πως θα ήταν δυνατό. Τους ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας για τη στήριξη».

Κι αν απέτυχε το crowdfunding, υπάρχουν καλά νέα για τους θαυμαστές του David Bowie, καθώς οι ιστορικές συναυλίες και τα καλύτερα εξώφυλλά του γίνονται γραμματόσημα, ενώ με αφορμή τη 10η Record Store Day επανακυκλοφορούν σε βινύλιο 2 σπάνιοι δίσκοι του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!