Άγαλμα στη μνήμη του Rory Gallagher

Ένα άγαλμα του Ιρλανδού blues-rock ειδώλου, Rory Gallagher, θα στηθεί έξω από το χώρο μουσικών εκδηλώσεων Ulster Hall του Μπέλφαστ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/10/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Το δημοτικό συμβούλιο του Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, μετά από συνεδρίαση, έδωσε το πράσινο φως στις προτάσεις για απότιση φόρου τιμής στο θρύλο της μουσικής Rory Gallagher, που πέθανε το 1955.

Το άγαλμα θα στηθεί στην οδό Bedford Road, έξω από το χώρο που ο Rory Gallagher έπαιξε αμέτρητες φορές, κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής καριέρας του.

Είναι η δεύτερη φορά που αποτίνεται φόρος τιμής στον Rory Gallagher στο Ulster Hall, μετά από μια επιγραφή, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έκανε ο αδερφός και μάνατζέρ του, Donal Gallagher, το 2007.

Ο διευθυντής του Ulster Hall, Pat Falls, είχε δηλώσει τότε: «Ο Rory έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για το Μπέλφαστ, όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση, παίζοντας με τους Taste στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Παρέμεινε πιστός στους θαυμαστές του εδώ, σε όλη τη διάρκεια των σκοτεινών ημερών του ’70 & ’80, επιστρέφοντας κάθε χρόνο για αξέχαστες παραστάσεις, την ώρα που άλλα μεγάλα ονόματα έμεναν μακριά. Η επιγραφή αυτή είναι ένας καλός τρόπος να δείξουμε το σεβασμό μας σε έναν από τους μεγαλύτερους Ιρλανδούς performers της γενιάς του, αλλά και όλων».

Το νέο άγαλμα θα είναι το τρίτο με το οποίο θα τιμηθεί ο Rory Gallagher. Τα αποκαλυπτήρια του πρώτου έγιναν στο πρόσφατα μετονομασμένο σε «Rory Gallagher Place» στο Cork το 1997, ενώ ένα μπρούντζινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος τοποθετήθηκε στη γενέτειρα του Rory, Ballyshannon, το 2010.
roryst
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ulster Hall είναι επίσης ο χώρος όπου οι Led Zeppelin έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά το «Stairway To Heaven» στις 5 Μαρτίου 1971.

Πηγή: http://www.planetrock.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!