10 δίσκοι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών

Το Official Charts Company ανακοίνωσε τους 10 δίσκους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Βρετανία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/07/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Official Charts Company είναι η επίσημη αρχή των καταλόγων επιτυχιών στη Βρετανία που πλέον αγγίζει τα 60 χρόνια παρουσίας.

Με αφορμή τα «γενέθλιά» του ανακοίνωσε τους 60 πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών, απ’ όπου και σας μεταφέρουμε την πρώτη δεκάδα:

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η συλλογή των Queen "Greatest Hits" του 1981.

Ο δίσκος αυτός είναι ο πρώτος που έσπασε το φράγμα των 6 εκατομμυρίων και ήδη έχει ξεπεράσει τα 6.100.000 αντίτυπα.
queenn01
Στη δεύτερη θέση συναντάμε μια ακόμη συλλογή το "Gold: Greatest Hits" (1992) των ABBA με 5.2 εκατομμύρια. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (1967) των Beatles με 5.1 εκατομμύρια που όμως είναι το Νο1 στούντιο άλμπουμ στις πωλήσεις όλων των εποχών.
beetales02
Η Adele με το "21" (2011) μπαίνει σφήνα στους κλασικούς καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με περίπου 4.7 εκατομμύρια όπως και οι Οasis με το "What's the story" (1995) στο Νο5.

Το "Τhriller" (1982) του -κιτρινισμένου μεταθανάτια από τα media, και ειδικά τον τελευταίο καιρό- Michael Jackson βρίσκεται στην έκτη θέση.

Το "The Dark Side of the moon" (1973) των Pink Floyd στην έβδομη, το "Brothers in Arms" (1985) των Dire Straits στην όγδοη ενώ ο Michael Jackson ξανακτυπά στην ένατη με το "Bad" (1987).
pinkfloyd33
Την δεκάδα κλείνουν πάλι οι Queen με το δεύτερο μέρος της συλλογής τους "Greatest Hits II" (1991) και 4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Δικαιολογημένα τα μέλη του Βρετανικού «εναλλακτικού» ροκ συγκροτήματος των Queen, ο Brian May και ο Roger Taylor δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους: «αυτό ξεπερνάει κάθε όνειρο που είχαμε σαν παιδιά, είναι απίστευτο και φανταστικό».

Και ο μεγάλος Freddie Mercury εκεί ψηλά, σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!