Οι Τρύπες ζουν στις 33 στροφές

Οι «Τρύπες» ήρθαν με ορμή από τη Θεσσαλονίκη και από τότε τίποτα δεν έμεινε ίδιο στην εγχώρια Rock σκηνή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έγιναν αντικείμενο λατρείας, επικών συζητήσεων στα δισκοπωλεία μεταξύ οπαδών και πολέμιων, συντάραξαν τις νεανικές καρδιές, συμβίωσαν με την επαναστατική τους φύση και αναδείχτηκαν ως η πιο σημαντική Rock μπάντα που εμφανίστηκε στην ελληνική σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μετά.

Οι Τρύπες άλλαξαν ζωές, έδωσαν οξυγόνο και τροφή για το μυαλό σε εποχές που κυριάρχησε ο αμοραλισμός και η αποθέωση του υπερτροφικού εαυτού.

Το δισκογραφικό format που ταιριάζει απόλυτα στις Τρύπες είναι χωρίς αμφιβολία το βινύλιο. Μέσα στις αυλακώσεις του ζουν οι πιο σημαντικές στιγμές αυτής της μυθικής παρέας μεταφέροντας την ηχώ της φωνής του Γιάννη Αγγελάκα:

«Είμαστε οι Τρύπες από τη Θεσσαλονίκη!»

Οι διαθέσιμοι δίσκοι του συγκροτήματος στα δισκοπωλεία είναι οι ακόλουθοι:

Τρύπες

Έτσι άρχισαν όλα. Πρώτη κυκλοφορία το 1985 (Ano Kato Records). Επανακυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου 180 γραμμαρίων τον Ιανουάριο του 2014 (MLK) και τα περιορισμένα αντίτυπα εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού!

Ακολούθησε η 2η έκδοση σε λευκό (!) βαρύ βινύλιο 180 γραμμαρίων η οποία θα αποκτήσει ιδιαίτερη θέση στη δισκοθήκη των βινυλιολατρών. Στούντιο «Αγροτικόν», μηχανικός ήχου ο Νίκος Παπάζογλου!

Η θρυλική «Ταξιδιάρα Ψυχή», το πάντα επίκαιρο «Για Την Πατρίδα», η σκοτεινή λήθη του «Αμνησία», ο ύμνος των καταραμένων «Θλιμμένοι Στη Γιορτή Μας», και το καταπληκτικό «Χωρίς Εμένα»


PARTY ΣΤΟΝ 13ο ΟΡΟΦΟ (RE- ISSUE) - ΤΡΥΠΕΣ

Επανέκδοση περιορισμένων αντιτύπων σε βινύλιο αναφοράς 180 γραμμαρίων (Virgin).Πρώτη κυκλοφορία το 1987. Δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος που ηχογραφείται και πάλι στο «Αγροτικόν» και πάλι από τον Νίκο Παπάζογλου.

Η μπάντα προχωρά,πειραματίζεται με επιτυχία,η ματιά του Αγγελάκα γίνεται πιο διεισδυτική και το αποτέλεσμα είναι απογειωτικό. . «Πάρτυ στο 13ο Όροφο», «Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς», «Η Αυτοκρατορία Των Ανάπηρων», «Η Πρώτη Φορά»,τραγούδια στα χείλη του νεαρόκοσμου που αρχίζει και συρρέει στις συναυλίες.

Ένα Rock αριστούργημα

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Κυκλοφορεί το 1990 ο τρίτος δίσκος (Virgin). Oι αναμφισβήτητες επιτυχίες του «Εδώ» και «Στον Παράδεισο», αλλά και τα εξαιρετικά «Αυτό Που Οι Σκύλοι Βαφτίσαν Αγάπη», «Γίνομαι Άντρας», «Όλα Τελικά Ξαναγυρνάν Σε Μας», «Κράτα Το Σώου Μαϊμού»
Οι στίχοι του Αγγελάκα γίνονται ολοένα πιο εσωτερικοί από ποτέ και η φωνή του ακούγεται συγκλονιστικά σπαρακτική.

Εννιά πληρωμένα τραγούδια

Το 1993 το κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος που απογειώνει το συγκρότημα.

Επιτέλους ένας εμπνευσμένος δίσκος γνωρίζει μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο!

«Το Τρένο», «Η Μάσκα Που Κρύβεις», «Θυμάμαι Ένα Σπίτι», «Δε Χωράς Πουθενά» βάζουν φωτιά στην ελληνική Rock σκηνή και στο φως της αναγνωρίζεις όλο και πιο ενδιαφέρουσες νεανικές φάτσες.

Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι

1996, έκτος δίσκος, ο οποίος γίνεται χρυσός μέσα σε δύο εβδομάδες!Η εδραίωση του συγκροτήματος συνδιάζεται με ένα πρωτόγνωρο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Εδώ οι «Τρύπες» παρουσιάζουν νέες ενδιαφέρουσες ιδέες που λειτουργούν καθηλωτικά για το κοινό τόσο συνθετικά όσο και ενορχηστρωτικά.

«Καινούρια Ζάλη», «Ακούω Την Αγάπη» , το ομώνυμο «Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι», το εμβληματικό «Θ' ανατέλλω» και ο συμβολισμός του «Να 'Μαι Πάλι Εδώ Ζωντανός».

Απόλυτoς Rock παροξυσμός!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!