8 στέκια που «χτίσαμε» το 2016

Για καλή μουσική, καλό φαγητό κι όμορφες βραδιές!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
01/01/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολλά είναι τα μέρη που επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο, λίγα αυτά στα οποία ξαναγυρνάμε. Τη χρονιά που μόλις μας άφησε, κυρίως με γνώμονα δύο πράγματα, τη μουσική, αλλά και το φαγητό, βρέθηκα σε πολλούς χώρους, όπου πέρασα υπέροχα, κατ' επανάληψιν όμως σε λίγους, τους εξής οκτώ που ακολουθούν.

Πρόκειται, φυσικά, για μια προσωπική καταγραφή, που έγινε με βάση υποκειμενικά κριτήρια, όπως κι εκείνη με τα τραγούδια που ξεχώρισα το 2016 και σε καμία περίπτωση δεν έχει αξιολογικό χαρακτήρα.

Σταυρός του Νότου

Κλασσικά. Στα 20 χρόνια της λειτουργίας της, η σκηνή έχει φιλοξενήσει «τον άμμο της θάλασσας». Αναπόφευκτα σχεδόν, όλοι έχουμε κατά καιρούς περάσει από το Νέο Κόσμο. Και θα ξαναπεράσουμε.

Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος
stavros
Ρυθμός Stage

Ωραίος χώρος, ωραίοι άνθρωποι, ωραίες μουσικές παραστάσεις. Ειδικά φέτος, το μενού της Αναστασίας έδωσε το κάτι παραπάνω στη μουσική σκηνή της Ηλιούπολης, που αγαπήσαμε όσο λίγες.

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
rithmos
1002 Νύχτες

«Παραμυθένιες» βραδιές στου Ψυρρή. Οι εναλλαγές των μουσικών προτάσεων, το ανατολίτικο φαγητό, αλλά κι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, μας έφεραν πολλές φορές και φέτος στην περιοχή.

Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
1002
Belle Amie

Για πιο «κυριλέ» βραδιές, ένας υπέροχος χώρος, καλό φαγητό κι επιπλέον ζωντανή μουσική κάποια βράδια, κάτω στον Πειραιά (όχι στα Καμίνια).

Αγγέλου Μεταξά 11, Πειραιάς
belleamie31
Εν Μοσχάτω

Η ταβέρνα που έκανε τη διαφορά στο είδος της, στην κεντρική πλατεία Μοσχάτου. Καλό φαγητό, καλές τιμές και πάνω απ' όλα καλή, λαϊκή μουσική, απ' αυτήν που μας αφορά, πολλές φορές και με μεγάλα ονόματα.

Θερμοπυλών 49, Μοσχάτο
enmosxato
Σφίγγα

Ανακαινισμένος, όμοφος χώρος, καλές προδιαγραφές, νέα διοίκηση. Ποικιλία στις μουσικές προτάσεις. Πήγαμε και θα ξαναπάμε.

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
sfigga
Περιβόλι τ' Ουρανού

Ιστορικός χώρος, στην Πλάκα. Και μόνο η ιστορία του αρκεί, οι μουσικές προτάσεις του, όμως, κάθε χρόνο, όπως και φέτος, σε συνδυασμό με την ανακαίνιση μας οδήγησαν πολλές βραδιές απέναντι από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Λυσικράτους 19, Πλάκα
perivoli
Κουτούκι Καλυψώ

Αν μιλήσουμε μόνο για φαγητό, πάμε Παλαιό Φάληρο! Μεγάλες μερίδες, καλές τιμές και στο φινάλε, φρούτα και λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα για όλους! Κέρασμα! Η μουσική παίζει από CD, αλλά είναι η δέουσα.

Πεντέλης 41, Π. Φάληρο
kalipso

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!