Βασίλης Προδρόμου - «Το πρωτάκι»

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ένα πολύ όμορφο τραγούδι του Κωνσταντίνου Πλούσιου με τον Βασίλη Προδρόμου.
11/09/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το 2016, ο Βασίλης Προδρόμου παρουσίασε την πρώτη δισκογραφική του εργασία, με τίτλο «Η ζωή ξεκινάει από τώρα» και συνθέσεις δικές του, αλλά και των: Τάκη Μπουρμά, Δημήτρη Σίντου, Dasho Kurti και στίχους του ίδιου, καθώς και των: Τάκη Μπουρμά, Κων/νου Πλούσιου, Κικής Πέιου, Βάνας Μάη. Συμμετείχε η Σοφία Κουρτίδου.

Ένα από τα πρώτα τραγούδια που ξεχώρισαν μέσα από το δίσκο αυτό και μάλιστα έγινε και videoclip, ήταν «Το πρωτάκι», σε μουσική & στίχους του Κωνσταντίνου Πλούσιου, που ερμηνεύει ο Βασίλης Προδρόμου

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς, ας το αφιερώσουμε σε όλα τα «πρωτάκια» με τις ευχές μας για καλή σταδιοδρομία.

Τραγούδι: Βασιλης Προδρόμου
Στίχοι & Μουσική: Κωνσταντίνος Πλούσιος

Μπάσο, Πιάνο: Δημήτρης Σίντος
Κιθάρα, Μαντολίνο, Μπαγλαμάς: Βασίλης Προδρόμου
Dasho Kurti: Ακορντεόν

Ηχοληψία, Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σίντος
Μίξη, Mastering: Γιάννης Μπαξεβάνης (Antart Studios)

Πρωτάκι ο μικρός Διονύσης Βάκουλης

Σενάριο: Κωνσταντίνος Πλούσιος
Βιντεοσκόπηση, Μοντάζ: Γιώργος Κοσμάς (www.chromolia.com)

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Προδρόμου


Ο Βασίλης Προδρόμου γεννήθηκε στις Σέρρες την 1η Ιουνίου 1983. Από την ηλικία των 4, ξεκίνησε να ασχολείται με τα έγχορδα. Αργότερα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, ενώ ταυτόχρονα πήρε μαθήματα λαϊκής κιθάρας και τρίχορδου μπουζουκιού από τους Σταύρο Βασδέκη και Δημήτρη Ψαρρά αντίστοιχα. Ως φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Δ.Π.Θ. δραστηριοποιήθηκε ως μουσικός και τραγουδιστής σε μουσικές σκηνές και συναυλίες γενικά στη βόρεια Ελλάδα. Το Δεκέμβρη του 2013 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα με τη Γλυκερία και το Μπάμπη Τσέρτο. Η σύμπραξη με τη Γλυκερία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ παρουσιάζει τις δικές του μουσικές σε σκηνές εντός κι εκτός Αθηνών, με βασικούς συνοδοιπόρους τον συνθέτη και ακορντεονίστα Dasho Kurti και τον τραγουδοποιό - πολυμουσικό Δημήτρη Σίντο.

Συνεργασίες (Live): Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Μανώλης Λιδάκης, Νίκος Δημητράτος, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Κουρτίδου, Μανώλης Καραντίνης κ.ά.

Δισκογραφία - Συμμετοχές: Απ' της γης το Μαξιλάρι, Δ. Σίντος (2011), Οι φωνές σ' αυτή την πόλη, Α. Κατσιγιάννης - Ν. Αναγνωστάκης (2014).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates