Μια ελληνική μπάντα στη Τσεχία

(VIDEO) Ο Γιάννης Μόρας & η Μπάντα παρουσιάζουν το πρώτο τους ελληνικό videoclip, γυρισμένο στη Τσεχία, όπου ζουν.
Το μουσικό γκρουπ Γιάννης Μόρας & Μπάντα είναι ένα πενταμελές συγκρότημα από το Μπρνο της Τσεχίας, που αποτελείται από τρία αδέρφια - τον Γιάννη, τον Αλέξη και τον Μάρκο Μόρα, που είναι απόγονοι προσφύγων του εμφύλιου πολέμου, γεννήθηκαν και ζουν μόνιμα στη Τσεχία, καθώς και δύο κοπέλες τσέχικης καταγωγής - την Ίβα και τη Σουζάνα.

Ενώ η μπάντα ξεκίνησε με διασκευές τραγουδιών σύγχρονων Ελλήνων τραγουδοποιών, μετά από ένα χρόνο άρχισε σιγά σιγά να εμπλουτίζει το ρεπερτόριό της με δικά της κομμάτια. Τη μουσική και τους στίχους (όλοι στα ελληνικά) υπογράφει ο Γιάννης Μόρας.

Το τραγούδι «Αλκοόλ της μουσικής» ήταν ένα απ’ τα πρώτα και η επιλογή του για οπτικοποίηση έγινε εφόσον την άνοιξη θα βγει ο πρώτος δίσκος της μπάντας, που θα φέρει τον ίδιο τίτλο.

Τα γυρίσματα έγιναν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τσεχίας, την Πράγα και το Μπρνο, όπου και ζουν όλοι οι συντελεστές της δουλειάς.

Ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος του videoclip, Θέμης Μαρκάκης, γνωρίζοντας τα παιδιά της μπάντας και ακούγοντας το τραγούδι, πρότεινε ένα σενάριο που έγινε αμέσως αποδεκτό, αφού ήταν φανερό ότι τα αισθητικά κριτήρια όλων συμπίπτουν.

Τη διόρθωση των χρωμάτων ανέλαβε ο Γιώργος Σταματάκης από την Κρήτη.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test1576756308