Τραγούδια που «κλέψαμε» από τα παιδιά.

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Είναι όμορφα, κάποια αστεία, κάποια τρυφερά, τραγούδια γραμμένα από ενήλικες για τα παιδιά ή για το παιδί που ήταν οι ίδιοι κάποτε.
24/09/2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αρκετά από αυτά αγαπήθηκαν κυρίως ή και περισσότερο από τους μεγάλους και παίχτηκαν χιλιάδες φορές από τα ραδιόφωνα. Ο Νίκος Κυπουργός συνθέτης υπέροχων παιδικών τραγουδιών έχει γράψει «…αν ένα τραγούδι δεν είναι καλό για τους μεγάλους, δεν μπορεί να είναι καλό για τα παιδιά…»
Σας θυμίζουμε πέντε παιδικά τραγούδια που «κλέψαμε» από τα παιδιά:

1) Ρόζα ροζαλία ή το ροζ χρώμα

Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της Λιλιπούπουλης που δημιουργεί ονειρικές εικόνες σε μία σουρεαλιστική αλληλουχία.H μουσική είναι της Λένας Πλάτωνος, οι στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή και ερμηνεύει η Σαβίνα Γιαννάτου.

2) Μίλα μου για μήλα.

Απολαυστικός o Σπύρος Σακκάς στο τραγούδι του ομώνυμου δίσκου, των Παπασταύρου-Τριβιζά .Τον συνοδεύουν η Κριστη Στασινοπούλου και η Σαβίνα Γιαννάτου.O Tριβιζάς δίκαια κατέχει τον τίτλο του πιο σημαντικού σύγχρονου παραμυθά.

3)Η Μπαλάντα των σκουπιδιών

O Θανάσης Βέγγος στο μοναδικό παιδικό τραγούδι που έχει ερμηνεύσει δίνει ρεσιτάλ! Πλαισιώνεται ιδανικά από τον Άρη Χριστοφέλη και την Έλλη Πασπαλά.
Η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού και οι στίχοι του Σταμάτη Δαγδελένη (Τα μυστικά του κήπου)

4)Ο τεμπέλης δράκος

Ο Σωκράτης Μάλαμος, σαρκαστικός και προικισμένος παραμυθάς στο πολύ επιτυχημένο τραγούδι από τον ομώνυμο δίσκου του Γιώργου Χατζηπιερή.

5)Εγώ κι εσύ μαζί

Αγαπημένο, απρόσμενο ντουέτο του Τζίμη Πανούση και του Αλκίνου Ιωαννίδη που ακούγεται στην μεταγλωτισμένη κόπια της ταινίας του Disney “Toy stoty”.Oι στίχοι είναι του Πανούση και η μουσική του Randy Newman.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!