«Τραγούδια μάτσα» με τον Πάνο Τσαπάρα

(ΑΚΟΥΣΕ) Ένα άγνωστο τραγούδι με αναφορές στους Έλληνες τραγουδιστές.
Λίγο μετά τη δημοσίευση των καταγραφών σχετικά με τα τραγούδια που αναφέρουν στους στίχους τα ονόματα του Γιώργου Νταλάρα και του Δημήτρη Μητροπάνου, οι φίλοι του ogdoo.gr με τηλεφωνικά αλλά και ηλεκτρονικά μηνύματα, μας υπενθύμισαν κι άλλα τραγούδια με αναφορές στους Έλληνες καλλιτέχνες του τραγουδιού…

«Τραγούδια μάτσα» με τον Πάνο Τσαπάρα


Ένα από αυτά τα μηνύματα ήταν του φίλου και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη, που μου ανέφερε πως υπήρχε ένα παλιό τραγούδι, με τίτλο «Τραγούδια μάτσα», του σημαντικού τραγουδοποιού Πάνου Τσαπάρα, μέσα από τους στίχους του οποίου περνούν ο Στέλιος, η Χαρούλα, ο Γιάννης (ο Πάριος προφανώς), ο Νιόνιος, η Λίτσα (Διαμάντη), ο Κώστας (μάλλον ο Χατζής), ο Γιώργος (μάλλον ο Νταλάρας), αλλά και, με ένα έξυπνο υπαινιγμό, ο Μάκης Μάτσας της εταιρείας Minos… Το τραγούδι είχε ακουστεί τότε σε κάποια από τις πρώτες εκπομπές του Διονύση Σαββόπουλου «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι».

Έσπευσα να βρω το δίσκο «Home Socialis» του Πάνου Τσαπάρα, μέσα στον οποίο υπάρχει το τραγούδι, που κυκλοφόρησε το 1986 από τη CBS σε παραγωγή του Αντώνη Βαρδή. Ο Βαρδής έκανε επίσης την ενορχήστρωση και έπαιξε ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα. Μαζί του έπαιξαν ο Νίκος Βαρδής (μπάσο), ο Γιάννης Εκμετζόγλου (ηλεκτρική και κλασική κιθάρα), ο Γιάννης Ιωάννου (πιάνο, DX7, ακορντεόν), ο Μπάμπης Λασκαράκης (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), ο Γιώργος Μαγκλάρας βιολί, ο Γιώργος Πανταζής (ντραμς), ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (emulator) και ο Φίλιππος Τσεμπερούλης (σαξόφωνο). Η ηχογράφηση έγινε από τον Άκη Γκολφίδη στο studio Sierra. Σημειώνεται πως το «Homo Socialis» δεν έχει επανεκδοθεί σε cd.

Ακούγοντας το τραγούδι, περιμένουμε τα δικά σας μηνύματα για τραγούδια, όπως αυτό, που ενδεχομένως έχουμε ξεχάσει…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!