Το «κρυφό» τραγούδι του Γιάννη Κότσιρα

(ΑΚΟΥΣΕ) Το νέο τραγούδι που αφιέρωσε ο ερμηνευτής στη μνήμη του πατέρα του.

Ο «Ψεύτης καιρός» του Γιάννη Κότσιρα


Τον περασμένο Νοέμβρη παρουσιάστηκε ο δεύτερος πολυσυλλεκτικός (όσον αφορά τους συνθέτες) δίσκος του Γιάννη Κότσιρα με τίτλο «Ψεύτης καιρός», με συνθέσεις (με τη σειρά που ακούγονται) των Σταύρου Σιόλα, Κώστα Λειβαδά, Αντώνη Καλούδη, Βαγγέλη Μαχαίρα, Αντώνη Μιτζέλου, Γιώργου Ρους, Δημήτρη Υφαντή και του ίδιου του ερμηνευτή, πάνω σε στίχους των Σταυρούλας Παγώνα, Σταύρου Σταύρου, Κώστα Λειβαδά, Νίκου Μωραΐτη, Γιάννη (Μπαχ) Σπυρόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Πόλυ Κυριάκου, Γιώργου Ρους, Δημήτρη Υφαντή και Γιάννη Κότσιρα. Συμμετείχαν, κάνοντας φωνητικά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Σταύρος Σιόλας, ο Κώστας Λειβαδάς, η Ρένα Μόρφη, ο Γιώργος Ρους και ο Δημήτρης Υφαντής. O δίσκος κυκλοφόρησε από την Minos - Emi.

«Θα ‘μαι κοντά σου», κρυφά...


Τόσο στους τίτλους του οπισθόφυλλου, όσο και στους στίχους στο ένθετο αναγράφονται 13 τραγούδια. Ακούγοντας όμως το cd μέχρι το τέλος, διαπιστώνουμε πως υπάρχει κι ένα 14ο «κρυφό» τραγούδι, που δεν αναγράφεται πουθενά. Ένα ωραίο ζεϊμπέκικο με στίχους του Γιάννη Κότσιρα και μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα, ο οποίος παίζει και μπουζούκι. Το τραγούδι με τίτλο «Θα ‘μαι κοντά σου», το εμπνεύσθηκε ο ερμηνευτής, λίγο μετά το θάνατο του πατέρα του…

Όπως είπε σχετικά ο Γιάννης Κότσιρας στην Κίκα Α. Ρόκα, σε συνέντευξή του:

Ήταν και πολύ ωραία η έκπληξη που μας έκανες, με το hidden track, το κομμάτι που δε γνωρίζαμε από πριν ότι συμπεριλαμβάνεται.
Ναι, είναι ένα τραγούδι που μπήκε τελευταία στιγμή στο δίσκο. Γράφτηκε την περίοδο που έφυγε ο πατέρας μου και δεν ήμουν σίγουρος αν θέλω να το βάλω στο CD, καθ’ όλη τη διάρκεια. Το γράψαμε και πολύ γρήγορα, δε μπορούσα να περνάω ώρες μ’ αυτό το τραγούδι, με το Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι και τον Κώστα Μιχαλό στις κιθάρες. Το είπαμε live, βέβαια μου κόπηκε προς το τέλος, πνίγηκα λίγο… Αλλά έχει κι αυτό το ρόλο του, έχει πολλή αλήθεια μέσα του αυτός ο δίσκος.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!