Τα τελευταία τραγούδια της Πόλυς Πάνου

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Οι τελευταίες ηχογραφήσεις της λαϊκής ερμηνεύτριας, με αφορμή την επέτειο «φυγής» της από τη ζωή.

Σαν σήμερα… 3 χρόνια πριν

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, η Πόλυ Πάνου.

Με αυτή την αφορμή, διάλεξα για σήμερα να ακούσουμε τις δυο τελευταίες ηχογραφήσεις της λαϊκής ερμηνεύτριας για τη δισκογραφία, που πραγματοποιήθηκαν εννέα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή…

«Συλλαλητήριο του τραγουδιού»


Το 2004 κυκλοφόρησε από την Alpha Records ένα διπλό cd με τίτλο «Ότι αγάπησα», με τριάντα δύο τραγούδια σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου, που μελοποίησαν δεκατέσσερις συνθέτες και τραγούδησαν είκοσι ερμηνευτές!

Τις μουσικές (με τη σειρά που ακούγονται) έγραψαν οι Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Σπανός, Σοφία Βόσσου, Πάνος Ρουμελιώτης, Γιώργος Θεοχαρόπουλος, Μανώλης Γεωργοστάθης, Μανώλης Καραντίνης, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Νικολόπουλος, Θανάσης Βασιλάς, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Χατζής και Δημήτρης Παναγόπουλος.

Τραγουδούν οι Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Σοφία Βόσσου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κώστας Χατζής, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Θέμης Αδαμαντίδης, Κατερίνα Κούκα, Πόλυ Πάνου, Δάκης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Φίλιππος Νικολάου, Εύα Κανέλλη, Μαίρη Λίντα, Αντωνία Χατζίδη, Αντώνης Βαρδής, Πασχάλης Τερζής και ο Τάκης Μπίνης.

Ο τίτλος του σημειώματος του Πάνου Γεραμάνη στο ένθετο του δίσκου είναι χαρακτηριστικός: «Συλλαλητήριο του τραγουδιού»…
polpan01

Οι τελευταίες ηχογραφήσεις


Σε αυτό το δίσκο, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται αρκετές απρόβλεπτες συνεργασίες μεταξύ δημιουργών και ερμηνευτών, καταγράφηκαν οι δυο τελευταίες ηχογραφήσεις της Πόλυς Πάνου στη δισκογραφία. Το πρώτο τραγούδι με τίτλο «Ποιος από τους δυο μας», είναι σε μουσική του Μίμη Πλέσσα, με τον οποίο η Πόλυ Πάνου είχε συνεργαστεί τριάντα έξι, περίπου, χρόνια πριν, για μια σειρά από τραγούδια, ανάμεσα στα οποία ήταν το «Τι σου ‘κανα και πίνεις» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, που, εκτός από το δίσκο, ακούστηκε στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Όλγα αγάπη μου», που προβλήθηκε την περίοδο 1967 - 1968.

Στο «Ποιος από τους δυο μας» η ενορχήστρωση είναι του Μανώλη Καραντίνη…

Στο ρυθμό του ζεϊμπέκικου και «Τα μεγάφωνα», το δεύτερο τραγούδι με την Πόλυ Πάνου, σε μουσική και ενορχήστρωση του Πάνου Ρουμελιώτη και στίχους βέβαια του Γιάννη Τζουανόπουλου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!