Η τελευταία «Στιγμή» του Στέλιου Ζαφειρίου με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

(ΑΚΟΥΣΕ) Μια ιδιαίτερη «Στιγμή» του σπουδαίου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη Στέλιου Ζαφειρίου.

«Λαϊκά… 1,90»


Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Βιδινιώτη «Λαϊκά… 1,90», με στίχους σε έντεκα τραγούδια του Πάρη Μήτσου, ένα από τα οποία συνυπογράφει με τον Χρήστο Βιδινιώτη, ένα τραγούδι με λόγια του Γρηγόρη Μανινάκη και ένα του Μάνου Ελευθερίου.

Τραγουδούν οι Θέμης Ανδρεάδης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Βαγγέλης Κορακάκης, Ανδρέας Λάφης, Γρηγόρης Μανινάκης, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Γιάννης Ντουνιάς, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Σταύρος Χαλιαμπάλιας και ο Λάκης Χαλκιάς.

«Η στιγμή» του Στέλιου Ζαφειρίου


Μια από τις ξεχωριστές στιγμές του δίσκου είναι «Η στιγμή»… Ένα τραγούδι βασισμένο σε μια ανέκδοτη μελωδία του σπουδαίου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Στέλιου Ζαφειρίου - ο οποίος γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1937 και έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 2015 - πάνω στην οποία έβαλε στίχους ο Πάρης Μήτσου και τραγούδησε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Στο ένθετο του cd μάλιστα, το τραγούδι αφιερώνεται από τον Πάρη Μήτσου, τον Χρήστο Βιδινιώτη και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στη μνήμη του φίλου και δασκάλου τους Στέλιου Ζαφειρίου και στη σύζυγό του κυρία Άννα Ζαφειρίου…

Μπουζούκι, μπαγλαμά και κιθάρες έπαιξε ο Χρήστος Βιδινιώτης που έκανε και την ενορχήστρωση, ενώ ακορντεόν και πλήκτρα έπαιξε ο Φίλιππος Περιστέρης.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης στο ogdoo.gr: 14/12/2016

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!