Ένα νέο τραγούδι για την Άννα Φρανκ

(ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα τραγούδι από τον πρώτο δίσκο του Σωτήρη Μπαλλά, αφιερωμένο σε ένα από τα γνωστότερα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

«Η άλλη όχθη» του Σωτήρη Μπαλλά


Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Σωτήρη Μπαλλά (σημαντικότατου ερμηνευτή της νεότερης γενιάς και σταθερού συνεργάτη της Φωτεινής Βελεσιώτου), με τίτλο «Η άλλη όχθη» και δεκαπέντε τραγούδια με μουσικές που υπογράφουν ο ίδιος ο Μπαλλάς και οι νέοι συνθέτες Βαλάντης Σωτηρίου, Δήμος Λιπώνης, Χρυσάνθη Παπαηλιού και Γιώργος Καραμφίλλης.

Τα τέσσερα από τα τραγούδια του δίσκου είναι γραμμένα από τον Βαλάντη Σωτηρίου, πάνω σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος τους εμπιστεύθηκε στον Σωτήρη Μπαλλά, λίγους μήνες πριν φύγει στη ζωή. Τα λόγια στα υπόλοιπα τραγούδια έγραψαν ο Διονύσης Φαραός, ο Δημήτρης Μηλάκας, η Μαρία Κρέτση και ο Γιάννης Π. Γιαννακόπουλος. Στην «Άλλη όχθη» συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου και σε τρία τραγούδια, μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου.
1.Mpallas Anna1

Ένα τραγούδι για την Άννα Φρανκ


Ανάμεσα στα τραγούδια του δίσκου είναι και μια ιδιαίτερη μπαλάντα σε μουσική του Γιώργου Καραμφίλλη (τραγούδι με το οποίο ο ταλαντούχος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού κάνει το ντεμπούτο του στη δισκογραφία) και στίχους του Διονύση Φαραού, με τίτλο «Το ημερολόγιο της Άννας». Ένα τραγούδι αφιερωμένο στη νεαρή Γερμανοεβραία Άννα Φρανκ, που υπήρξε ένα από τα γνωστότερα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και πέθανε στις αρχές Μαρτίου του 1945 από τύφο, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν - Μπέλζεν στην Γερμανία.
2.Karamfillis Anna2
Η ενορχήστρωση του τραγουδιού έγινε από τον Γιώργο Καραμφίλλη, που έπαιξε τζουρά. Έπαιξαν επίσης ο Δημήτρης Λάππας (ακουστική – ηλεκτρική κιθάρα), ο Σπύρος Ρασσιάς (πιάνο), ο Λεωνίδας Κυρίδης (ηλεκτρικό πιάνο) και ο Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα). Η ηχογράφηση, η μίξη και το master έγιναν από τον Γιάννη Μαυρίδη στο studio Cue, ενώ οι κιθάρες του Δημήτρη Λάππα ηχογραφήθηκαν στο studio LaPiNo. Η γραφιστική επιμέλεια ήταν του Πέτρου Φιλιππίδη, το artwork του Σωτήρη Μπαλλά, η φωτογραφία εξωφύλλου του Λευτέρη Τσινάρη, η εσωτερική φωτογραφία της Μαρίας Ζέρβα - Θεοδώρου και η εσωτερική φωτογραφία του βίντεο της Μέλπως Αλεξανδροπούλου. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του «Μετρονόμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates