8 + 1 ντουέτα του Γιάννη Λεμπέση

Ένας λαϊκός τραγουδοποιός που εδώ και δεκαετίες χαράζει με αξιώσεις τη ρότα του
8 + 1 ειδικά τραγούδια, οι καλύτερες ευχές προς -αλλά και από- τον Γιάννη Λεμπέση, έναν λαϊκό τραγουδοποιό που εδώ και δεκαετίες χαράζει με αξιώσεις τη ρότα του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. 

Ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, γράφει και στίχο και μουσική, παίζει μπουζούκι, τζουρά και μπαγλάμά και ερμηνεύει ο ίδιος τα πονήματά του. Όχι πάντα μόνος του...

«Θέλουμε και τα τραβάμε» με το Γιώργο Μαργαρίτη! Όταν η φιλία, αγάπη και εκτίμηση περνάνε στο στούντιο.

Λίγο νωρίτερα Μαργαρίτης και Λεμπέσης τραγουδούσαν για τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη.

Το σύνθημα του Γιάννη Λεμπέση «Αφήστε όλα τα ψεύτικα κι ελάτε στα ρεμπέτικα» υπογραμμίζεται με τον καλύτερο τρόπο από τον αλησμόνητο Μιχάλη Γενίτσαρη.

Ξεχωριστός και ο διάλογος του Γιάννη Λεμπέση με τον φίλο και συνεργάτη του Παναγιώτη Λάλεζα. Με νόημα!

Μια ευαίσθητη ερμηνεία στα «Καρδιοφτερουγίσματα» του Γιάννη Λεμπέση από τη Μαρία Δεικτά. Δεν είναι ντουέτο με την αυστηρή έννοια του όρου, όμως η χορωδία λειτουργεί με την ερμηνεύτρια κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και με αφορμή τη σύμπραξη του Λεμπέση με τη Μαρία Σταφυλοπάτη, ένα πολύ όμορφο τραγούδι με αρμονικές διφωνίες.

«Οι δυο σερέτες» του Μανώλη Χρυσαφάκη ή Φυστιξή όπως ήταν το παρατσούκλι του, με τον Γιάννη Λεμπέση και τον Μπάμπη Τσέρτο.

Ο Γιάννης Λεμπέσης τραγουδά σοφά «Έρχεται φίλε μια στιγμή». Τον συντροφεύουν ο Κώστας Κουκουλίνης και η Μαριάνθη Λιουδάκη.

Τέλος, το πολύ πρόσφατο «Έχουνε μπλεχτεί οι ρόλοι», που ο Γιάννης Λεμπέσης ερμηνεύει με την Εύα Κανέλλη.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates