Το ξεχασμένο «παπαγαλάκι» της Αρλέτας

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Μια ξεχασμένη μπαλάντα με τη φωνή της Αρλέτας από ένα διαγωνισμό νέων δημιουργών.

«Αναφορές και σχήματα με νέους δημιουργούς»


Το 1986 κυκλοφόρησε από τη CBS ένας δίσκος με τίτλο «Αναφορές και σχήματα με νέους δημιουργούς», με τα δέκα βραβευμένα τραγούδια του διαγωνισμού νέων δημιουργών, που διοργάνωσε το περιοδικό «Και». Η παραγωγή ήταν του Αντώνη Βαρδή.

Το σημείωμα στο οπισθόφυλλο έδινε το «στίγμα» του διαγωνισμού:

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργοί- τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί - κάνουν την εμφάνισή τους, στο μουσικό στερέωμα.

Ένα «νέο κύμα» Ελλήνων δημιουργών γεννιέται, ένα «νέο κύμα» που χωρίς να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα, συνδυάζει με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, επιρροές από την ελληνική μουσική, το ροκ, την μπαλάντα. Ένα «νέο κύμα» που φέρνει μια καινούργια φρεσκάδα στο ελληνικό τραγούδι.

Η CBS και το περιοδικό ΚΑΙ, θέλοντας να βοηθήσουν ακόμα περισσότερους δημιουργούς, στην προσπάθειά τους να αναδειχθούν, έκαναν το καλοκαίρι έναν διαγωνισμό νέων δημιουργών, στον τομέα του τραγουδιού (ολοκληρωμένης σύνθεσης) και στίχου, και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς ακούγοντας αυτόν τον δίσκο, με τα βραβευμένα τραγούδια, μέσα από τον διαγωνισμό ξεπετάχθηκαν μερικά πολύ αξιόλογα ταλέντα.

Για την ιστορία σας αναφέρουμε ότι την επιτροπή που διάλεξε τα τραγούδια, αποτελούσαν οι Κώστας Καράλης (τραγουδιστής), Μαριανίνα Κριεζή (στιχουργός), Κώστας Τριπολίτης (στιχουργός), Τάκης Μπουγάς (συνθέτης), Χρήστος Γκάρτσος (συνθέτης), Αντώνης Βαρδής (συνθέτης και διευθυντής παραγωγής ελληνικού ρεπερτορίου της CBS), Κώστας Μπουρμάς (γενικός διευθυντής της CBS), Μίλτος Καρατζάς (διευθυντής μάρκετινγκ της CBS) και Γιώργος Τσούτσιας (διευθυντής της ΚΑΙ).
ARLATAANAFORES.jpg

Το «Παπαγαλάκι» της Αρλέτας


Στο δίσκο συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Χρήστος Γκάρτζος (που αναγράφεται στο εξώφυλλο σαν Γκάρτσος), ο Δαυίδ Ναχμίας, ο Μάνος Κουφιανάκης, ο Γιώργος Γερολυμάτος, ο Τάκης Μπουγάς, ο Χρήστος Γιαννόπουλος, ο Γιάννης Ιωάννου- σαν ενορχηστρωτής - και η Αρλέτα, που τραγούδησε το «Παπαγαλάκι» σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και στίχους Νάγιας Κατσούλη. Ένα κομμάτι που προκρίθηκε από τον διαγωνισμό στίχου, ενορχηστρώθηκε από το συνθέτη του και ηχογραφήθηκε από τον Αντώνη Βαρδή που έπαιξε ακουστική και τον Μπάμπη Λασκαράκη που έπαιξε κλασική κιθάρα…

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!