Ανέκδοτος Βαρδής με τη Χαρούλα και τον ίδιο

(ΑΚΟΥΣΕ – ΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)  Η αποδοχή που γνώρισε πριν από λίγες ημέρες το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ogdoo.gr, αλλά και τα μηνύματα που λάβαμε, σχετικά με τα δυο ανέκδοτα τραγούδια του
Αντώνη Βαρδή με τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Λιζέτα Νικολάου (μπορείτε να τα ακούσετε ΕΔΩ) μας «υποχρεώνουν» να αναρτήσουμε άλλα δυο ανέκδοτα κομμάτια, που ακούστηκαν στην ίδια εκπομπή της Σοφίας Μιχαλίτση στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, εκεί κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’70 (μάλλον το 1979).

Το πρώτο είναι το «Κλειδί»… Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε στη δισκογραφία για πρώτη φορά το 1995, σαν extra track, στην έκδοση του δίσκου «Στην Ελλάς του 2000» σε cd, με τραγουδιστή τον Αντώνη Βαρδή (το τραγούδι δεν υπήρχε στο βινύλιο). Σε αυτό το δίσκο οι στίχοι του τραγουδιού είναι στο όνομα του Σαράντη Αλιβιζάτου. Λίγα χρόνια μετά, το «Κλειδί» ξανακούστηκε από μια παλαιότερη ηχογράφηση του 1983. Πώς έγινε αυτό; Το Σεπτέμβρη του 2000  κυκλοφόρησε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές του Γιάννη Πάριου την τελευταία εικοσαετία, με τραγούδια από μια παλαιότερη ανέκδοτη Πρόκειται για το 8ο cd της κασετίνας «Πάριος Έρωτας», που περιείχε 8 cd με τις μεγαλύτερες, μέχρι τότε, επιτυχίες του τραγουδιστή. Το συγκεκριμένο cd είχε τίτλο «Μελαγχολικό φθινόπωρο του ‘83» και περιλάμβανε μια ηχογράφηση, που έγινε το φθινόπωρο του ’83, στα πρότυπα του δίσκου «Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας» με τη Χάρις Αλεξίου και τη Δήμητρα Γαλάνη. Στην ηχογράφηση αυτή ο Γιάννης Πάριος, τραγούδησε μια σειρά από διαχρονικά ελληνικά τραγούδια, με τη συνοδεία της Χαρούλας Αλεξίου και με τους Αντώνη Βαρδή και Μπάμπη Λασκαράκη στις κιθάρες, Τάκη Σούκα στο ακορντεόν, Νίκο Ανυφαντάκη στη φυσαρμόνικα και Γιώργο Μαγκλάρα στο βιολί. Ανάμεσα στα τραγούδια ήταν και το «Κλειδί» του Βαρδή, σε στίχους της Χαρούλας Αλεξίου (όπως αναγράφεται στις πληροφορίες της κασετίνας). Στην εκτέλεση με τον Πάριο υπήρχαν διαφορές στους στίχους της δεύτερης στροφής.

Στην ανέκδοτη ηχογράφηση από την εκπομπή της Σοφίας Μιχαλίτση, υπάρχουν κάποιοι στίχοι, που δεν ακούγονται σε καμιά από τις δυο εκτελέσεις.

Το δεύτερο τραγούδι είναι μια μπαλάντα σε στίχους Πάνου Φαλάρα, που ηχογραφήθηκε το 1978 από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και συμπεριλήφθηκε στον πρώτο προσωπικό του δίσκο, που κυκλοφόρησε με τίτλο το όνομά του.

Στην εκπομπή της Σοφίας Μιχαλίτση, το «Πάλι βρέχει» ακούστηκε από τη Χαρούλα Αλεξίου, ενώ προλόγιζε ο ίδιος ο Βαρδής….

Κι όσο κι αν ο καλός φίλος Μωυσής Ασέρ, δεν θέλει τις δημόσιες ευχαριστίες, εμείς θεωρούμε αυτονόητο, πως πρέπει να τον ευχαριστήσουμε και πάλι για την παραχώρηση των σπάνιων αυτών ντοκουμέντων….

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!