Ζωντανή ηχογράφηση του Νίκου Ξυλούρη για πρώτη φορά στη δισκογραφία

«Ήτανε μια φορά... και έμεινε για πάντα» σε 2 CD & ένθετο.
Μια ξεχωριστή δισκογραφική στιγμή στην εμβληματική πορεία του Νίκου Ξυλούρη κυκλοφορεί από την εταιρεία «Αεράκης - Σείστρον», με τίτλο «Ήτανε μια φορά... και έμεινε για πάντα!».

Το δελτίο τύπου:


Το καλοκαίρι του 1978, ο Νίκος Ξυλούρης βρίσκεται στην Κρήτη, στην τελευταία ζωντανή του εμφάνιση στο νησί, παρέα με την Άννα Βίσση και την Κατερίνα Σκορδαλάκη. Τραγουδά στο κέντρο «Αρετούσα», σ’ ένα πρόγραμμα - ανθολόγιο της πορείας του. Ανάμεσα στους θαμώνες βρίσκεται ο νεαρός τότε λυράρης Στέλιος Βασιλάκης, ο οποίος με ένα ερασιτεχνικό κασετόφωνο καταγράφει τη μουσική αυτή παράσταση, με το Νίκο Ξυλούρη σε μεγάλες ερμηνευτικές στιγμές.

Μετά από 40 χρόνια «ύπνου», το πολύτιμο αυτό υλικό, βρίσκει για πρώτη φορά δισκογραφικό δρόμο μετά από μια εξαιρετικά σοβαρή ηχητική επεξεργασία, διατηρώντας ταυτόχρονα το ζωντανό περιβάλλον μέσα στο οποίο ηχογραφήθηκε.

Τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής διαδρομής του κορυφαίου ερμηνευτή και λυράρη, συνθέτουν το σπάνιο αυτό ηχογράφημα, που έρχεται ως μια σημαντική δισκογραφική πληροφορία στο πολύχρωμο καλλιτεχνικό πορτρέτο του Αρχάγγελου της Κρήτης.

Ειδικά για την έκδοση, έγραψαν για το Νίκο Ξυλούρη οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λουκάς Θάνος, Νίκος Μπογιόπουλος και Στέλιος Βασιλάκης.
xyl2

Παρουσίαση


Η παρουσίαση της διπλής κασετίνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή του Πάσχα, 21 Απριλίου, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο στις 19:30 μ.μ.

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκλεκτών προσώπων που θα μιλήσουν για το Νίκο Ξυλούρη και για την παραγωγή: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λουκάς Θάνος, Νίκος Μπογιόπουλος, Κώστας Ξυλούρης (Μανταλιώτης) και Στέλιος Βασιλάκης.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test1790035309