«Τα μπλε παράθυρα» του Μάρκου «αλλιώς»

(ΑΚΟΥΣΕ) Μια ενδιαφέρουσα διασκευή σε ένα από τα κλασικά του Μάρκου Βαμβακάρη.

«Το σπίτι» του Θέμου Σκανδάμη με τα «Μπλε παράθυρα»


Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του τραγουδοποιού και ηθοποιού Θέμου Σκανδάμη με τίτλο «Το σπίτι μου» με 12 τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του και μια εμπνευσμένη διασκευή, σε ένα από τα κλασικά του Μάρκου Βαμβακάρη… Τραγουδά ο ίδιος ο Θέμος Σκανδάμης, ενώ συμμετέχει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ερμηνεύοντας τη «Μπάρα», μια ξεχωριστή μπαλάντα, «ένα τραγούδι έκπληξη», όπως αναφέρει το δελτίο τύπου.

thimiwsis.jpg
Το 1938 ο Μάρκος ηχογράφησε με τη χαρακτηριστική φωνή του «Τα μπλε παράθυρά σου», ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε σε δίσκο 78 στροφών Odeon. 37 χρόνια αργότερα, το 1975, «Τα μπλε παράθυρα» έδωσαν τον τίτλο στον πρώτο δίσκο της «Ρεμπέτικης Κομπανίας», ενώ το 1976 ο Πρόδρομος Τσαουσάκης ηχογράφησε το τραγούδι (με τίτλο «Ξενοίκιασε το σπίτι σου»), για τον τελευταίο δίσκο της διαδρομής του, που είχε τίτλο «Να πεθάνεις άτακτη».

Νομίζω πως η σημερινή, σύγχρονη προσέγγιση του Θέμου Σκανδάμη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Στο δίσκο έπαιξαν οι μουσικοί: Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Αλέξανδρος Δανδουλάκης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Καλούδης (τσέλο - λύρα), Σωτήρης Λεμονίδης (πιάνο - πλήκτρα) και ο Θέμος Σκανδάμης (ακουστικές κιθάρες). Φωνητικά έκαναν οι Τώνια Ράλλη, Honey Bonny και Horny Brothers. H ηχοληψία, η μίξη και το master έγιναν από τον Βασίλη Κορρέ στο studio Sierra, το σχέδιο εξωφύλλου είναι του Σπύρου Αγγελόπουλου, ο γραφιστικός σχεδιασμός του Παναγιώτη Ανδριανού, ενώ ο δίσκος κυκλοφορεί από την ΜLK.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates