«Σήκω και χόρεψε» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

(ΑΚΟΥΣΤΕ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ) Ένα νέο, ξεχωριστό ζεϊμπέκικο του Πάνου Μπούσαλη με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

«Σεμπρεβίβα»


Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε ο καινούργιος δίσκος του Πάνου Μπούσαλη με τίτλο «Σεμπρεβίβα» (Sempre Viva), με 13 τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του, ένα σε μουσική του Πάνου Μπούσαλη και στίχους Κώστα Νέου και ένα τραγούδι σε μουσική Λίνου Κόκοτου και στίχους Βέρας Βασιλείου - Πέτσα. Μαζί με τον Πάνο Μπούσαλη συμμετέχουν τραγουδώντας ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Ηλίας Βαμβακούσης, ο Σπύρος Καββάδας και η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.

Το ζεϊμπέκικο «Μόνος» αφιερώνεται στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου.

«Σήκω και χόρεψε»


Με το πρώτο άκουσμα του δίσκου, χωρίς βέβαια να υποτιμώ τις άλλες ενδιαφέρουσες στιγμές, ξεχώρισα αμέσως, το 8ο τραγούδι, ένα ζεϊμπέκικο με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, με τίτλο «Σήκω και χόρεψε» και υπότιτλο «Το ζεϊμπέκικο της κυρά - Σοφίας». «Ζεϊμπέκικο της ελπίδας» θα το χαρακτήριζα, ακούγοντας τους στίχους… Ένα «αισιόδοξο» τραγούδι, του οποίου η μελωδική και ενορχηστρωτική γραμμή, με το πιάνο και το ακουστικό μπουζούκι στην εισαγωγή, με παρέπεμψε στα μοναδικά λαϊκά του Μάνου Χατζιδάκι, της δεκαετίας του ’70…

Όπως αναγράφεται στο ένθετο του cd, η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Πάνο Μπούσαλη - ο οποίος έπαιξε δωδεκάχορδη, κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπαγλαμά και τζουρά - με την πολύτιμη συνδρομή του Νίκου Παπαναστασίου, που έπαιξε ακορντεόν, πιάνο και ακουστική κιθάρα και την δημιουργική παρουσία των μουσικών. Στο «Σήκω και χόρεψε» έπαιξε μπουζούκι ο Κώστας Βέττας, κοντραμπάσο ο Θόδωρος Κουέλης και τσέλο η Σίση Μπαρακάρη.

Η παρουσίαση του δίσκου


Ο δίσκος του Πάνου Μπούσαλη, που κυκλοφορεί από τον «Μετρονόμο», θα παρουσιαστεί στις 29 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στην «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι (Ελασιδών 6), με τη συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου, της Αναστασίας Μουτσάτσου, του Σπύρου Καββάδα, του Ηλία Βαμβακούση και της Παιδικής Χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου.

Στο video μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates