«Που ‘ναι τα χρόνια» με Ανδρεάτο, Χατζημανώλη, Θεοχαρίδη, Κουγιουμτζή

(ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ – ΑΚΟΥΣΕ) Ένα νέο οπτικοποιημένο τραγούδι από το δίσκο «Σταύρος Κουγιουμτζής – Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο».

«Που ‘ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια…»

Οι αναρτήσεις των οπτικοποιημένων τραγουδιών από το cd «Σταύρος Κουγιουμτζής – Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο» ολοκληρώνονται με το «Που ‘ναι τα χρόνια» σε στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου.

Τραγουδούν όλοι οι ερμηνευτές που συμμετείχαν στη συναυλία στο Βασιλικό Θέατρο. Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Χατζημανώλης, Παντελής Θεοχαρίδης και Μαρία Κουγιουμτζή. Συμμετέχουν επίσης η Χορωδία Νέων και η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλούν η παρουσία επί σκηνής και η λιτή ομιλία του Σταύρου Κουγιουμτζή λίγο μετά το τέλος του τραγουδιού.

Το «Που ’ναι τα χρόνια» πρωτοηχογραφήθηκε το 1968 από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και την Χαρούλα Λαμπράκη στις δεύτερες φωνές και κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών, καθώς και στο Lp «Επίσημη αγαπημένη». Το 1969 το ηχογράφησε και ο Γιώργος Νταλάρας. Από τότε γνώρισε αρκετές επανεκτελέσεις από την Δούκισσα (το 1970) και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου (στο ντουέτο με τον Νταλάρα από τις εμφανίσεις τους στο «Αττικόν» το 1990 - 1991), μέχρι τη ζωντανή ηχογράφηση της Δέσποινας Βανδή το 2003…

«Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο»

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που κυκλοφόρησε σε cd πριν από τρεις  μήνες, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του συνθέτη. Συμμετείχαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ο Μανώλης Χατζημανώλης ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Μαρία Κουγιουμτζή, η Χορωδία Νέων, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τους μουσικούς, ήταν υπεύθυνος για τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών και τη διδασκαλία της Χορωδίας Νέων και είχε την επιμέλεια παραγωγής. Η διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας έγινε από την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, ενώ φωνάρχες ήταν ο Κώστας Δημηνάκης και ο Γιώργος Καλογήρου.

Τα πλάνα από τη συναυλία προέρχονται από τη μετάδοσή της από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates