Ο «Αστρικός χάρτης» του Κώστα Τριανταφυλλίδη

(ΑΚΟΥΣΤΕ - ΔΙΣΚΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ) Ο νέος δίσκος του Κώστα Τριανταφυλλίδη με συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.

Κώστας Τριανταφυλλίδης «Αστρικός χάρτης»


Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στα δισκοπωλεία ο «Αστρικός χάρτης», ο νέος δίσκος του Κώστα Τριανταφυλλίδη με εννέα τραγούδια, επτά από τα οποία είναι σε μουσική του Τριανταφυλλίδη και στίχους των Γρηγόρη Μαρινάκη, Πέπης Δουρέκα και Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Υπάρχει επίσης ένα τραγούδι σε μουσική Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους Ηλία Κατσούλη κι ένα του Άρη Κούκου με στίχους Γιάννη Μπελεσιώτη.

Μια δυνατή μπαλάντα με τίτλο «Αγάπες που παλιώσατε» ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας.

Τα τραγούδια του cd


1) Παράξενη αγάπη (Kώστας Τριανταφυλλίδης – Πέπη Δουρέκα) β’φωνή: Μαρία Τσάμη
2) Αστρικός Χάρτης (Κώστας Τριανταφυλλίδης – Γρηγόρης Μαρινάκης)
3) Μισοφέγγαρο (Κώστας Τριανταφυλλίδης)
4) Αγάπες που παλιώσατε (Κώστας Τριανταφυλλίδης – Πέπη Δουρέκα) Τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας
5) Όταν σμίγουν οι ψυχές (Κώστας Τριανταφυλλίδης – Γρηγόρης Μαρινάκης)
6) Βήματα Βαριά (Κώστας Τριανταφυλλίδης – Πέπη Δουρέκα)
7) Ξένη (Κώστας Τριανταφυλλίδης – Λίλιαν Δημητρακοπούλου)
8) Ζεϊμπέκικο για δύο (Άρης Κούκος – Γιάννης Μπελεσιώτης)
9) Όλα είναι κάτι άλλο (Βαγγέλης Μαχαίρας – Ηλίας Κατσούλης)

Έπαιξαν οι μουσικοί


Η ενορχήστρωση έγινε σε έξη τραγούδια από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη. Το «Μισοφέγγαρο» ενορχηστρώθηκε από τον Νίκο Γαρουφαλάκη, το «Ζεϊμπέκικο για δύο» από τον Άρη Κούκο και το «Όλα είναι κάτι άλλο» από τον Βασίλη Γκίνο. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (ακουστική, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα), Αποστόλης Βαλαρούτσος (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Γαρουφαλάκης (πιάνο), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Ρουσέτος Δημητρόγλου (ηλεκτρική κιθάρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Βασίλης Μασσαλάς (κιθάρες), Κώστας Τριανταφυλλίδης (κιθάρες), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκια, μπαγλαμά), Νίκος Γεωργίου (Ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Βασιλόπουλος (κλαρίνο, νέυ), Αλέκος Γλυκιώτης (μπουζούκι), Μπάμπης Βελισσάριος (μπαγλαμά), Άρης Κούκος (κιθάρες, μπουζούκια, μπαγλαμά), Άκης Κατσουπάκης (πιάνο), Βασίλης Γκίνος (programming, ηλεκτρικές κιθάρες).

Η ηχογράφηση έγινε στο Studio «Odeon» από τον Ηλία Λάκκα και την Νιόβη Παναγιωτάτου. Η μίξη έγινε από τον Ηλία Λάκκα. Η ηχογράφηση στο «Όλα είναι κάτι άλλο» έγινε από τον Βασίλη Γκίνο στο studio «Gallery» και η μίξη από τον Τάκη Αργυρίου στο studio «111». Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Νικολόπουλου, ενώ το artwork στο πολύ ωραίο εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Ιωάννης Γκουσδοβάς. Η διεύθυνση παραγωγής έγινε από τον Ηλία Λάκκα και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και η παραγωγή από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Μπαλάντες αλλά και λαϊκά…


Ακουστικές και «ηλεκτρικές» μπαλάντες, καθώς και στιβαρά ζεϊμπέκικα περιλαμβάνει ο δίσκος του Κώστα Τριανταφυλλίδη, ενός σημαντικού ερμηνευτή αλλά και δημιουργού, που νομίζω πως με προσεκτικές επιλογές, θα αφήσει διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στο ελληνικό τραγούδι…

Ξεχωρίζουν, κατά τη γνώμη μου, το «Βήματα βαριά», ένα δυνατό, «αλά παλαιά» ζεϊμπέκικο, αλλά και το «Ζεϊμπέκικο για δύο» σε μουσική Άρη Κούκου και στίχους Γιάννη Μπελεσιώτη, ένα τραγούδι που έχει αφιερωθεί στον Δημήτρη Μητροπάνο και ακούστηκε για πρώτη φορά από τον Δημήτρη Μπάση, στη μεγάλη συναυλία που έγινε στο Καυταντζόγλειο Στάδιο τον Σεπτέμβρη του 2012.

Ιδιαίτερη αίσθηση επίσης, προκάλεσε το τραγούδι «Αγάπες που παλιώσατε» που ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας και παρουσιάσαμε πριν από ένα μήνα στο Ogdoo.gr…

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην ευαισθησία με την οποία ερμηνεύει ο Τριανταφυλλίδης την «Ξένη», μια τρυφερή «γυναικεία» μπαλάντα χωρισμού…

Ενδιαφέρον, παρουσιάζουν επίσης και τα υπόλοιπα τραγούδια, τρία από τα οποία μπορείτε να ακούσετε στα video που έχουν αναρτηθεί στο youtube.

Τα «ευχαριστώ» του ερμηνευτή


«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του δίσκου. Τους δημιουργούς, τους φίλους μου μουσικούς και τεχνικούς, τον Νίκο Οικονόμου για την βοήθεια της έκδοσης. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Νταλάρα για την τιμή που μου έκανε να ερμηνεύσει το τραγούδι “Αγάπες που παλιώσατε”.

Καλή ακρόαση!

Κώστας Τριανταφυλλίδης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!