Νίκος Πλατύραχος & Δημήτρης Λέντζος: «Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο»

Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Αφροδίτη Μάνου, Νεφέλη Φασούλη, Βίκυ Καρατζόγλου.
Τρία χρόνια μετά τα «Άστεγα», όπου είχε ευφυώς παντρέψει το ragtime με το ρεμπέτικο, ο Νίκος Πλατύραχος παρουσιάζει τον νέο κύκλο τραγουδιών του, σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, με τίτλο Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο.

Δεκατρία τραγούδια με σαφείς αναφορές στο λαϊκό και ρεμπέτικο, αλλά με τον χαρακτηριστικό τρόπο που ο συνθέτης τα σμίγει ευφάνταστα με άλλες δυτικές μουσικές επιρροές. Μπαγλαμάδες με ηλεκτρικές κιθάρες, φυσαρμόνικα με πιάνο και μπουζούκια, ακορντεόν και σαξόφωνο παίζουν μαζί, συνθέτοντας μια ασπρόμαυρη τοιχογραφία από συνθήματα που ξεθωριάζουν στα παγκάκια των Εξαρχείων, τα κρυφά σχολειά των ερώτων, την κραυγή μιας διαδήλωσης, τις συμμορίες της Αχαρνών κι Αριστοτέλους.

Τραγούδια που πιάνουν το νήμα από τη χαμένη λαϊκότητα του χτες και έρχονται στο παρόν γεμάτα σημασία και νόημα. Στις ερμηνείες ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η Βίκυ Καρατζόγλου, η Αφροδίτη Μάνου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Νεφέλη Φασούλη και ο ίδιος ο Νίκος Πλατύραχος.

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από την MLK.
lentzos platiraxos marmaro cover
Και μια που οι ιστορίες των τραγουδιών έχουν έντονη την μυρωδιά της πόλης και των χαρακτήρων του κέντρου της, κάθε Τετάρτη βράδυ ο Νίκος Πλατύραχος παρουσιάζει στην ιστορική Κληματαριά μια περιπλάνηση στο «λαϊκό» του ρεπερτόριο, με αφορμή τα καινούργια τραγούδια του δίσκου.

Η επίσημη παρουσίαση:


Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, ο Νίκος Πλατύραχος και ο Δημήτρης Λέντζος παρουσιάζουν ζωντανά το νέο τους CD με τίτλο «Μαύρη Μπογιά Στο Μάρμαρο».

Στον πανέμορφο χώρο της Κληματαριάς, στην Πλατεία Θεάτρου, σας περιμένουμε για να μοιραστούμε μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά, παρέα με όλους τους συντελεστές του δίσκου.

Θα τραγουδήσουν: Νεφέλη Φασούλη, Νίκος Πλατύραχος, Αφροδίτη Μάνου, Βίκυ Καρατζόγλου, Δημήτρης Ζερβουδάκης και ο Γιώργος Νταλάρας.

Info:


Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 21.00

Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, Αθήνα
Τηλ.: 210 3216629

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates