Μυστακίδης και Θηβαίος διασκευάζουν Μανώλη Χιώτη (ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

(ΑΚΟΥΣΕ) Οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου «16 ρεμπέτικα με κιθάρα» ο Δημήτρης Μυστακίδης επανέρχεται με μια νέα δισκογραφική δουλειά, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη με τίτλο «Εσπεράντο»
Μυστακίδης και Θηβαίος διασκευάζουν Μανώλη Χιώτη (ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ) Φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης

Πολλές ξεχωριστές συμμετοχές

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό στο facebook ο Δημήτρης Μυστακίδης, στο νέο του δίσκο, που θα περιέχει μεταπολεμικά τραγούδια διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα, θα συμμετέχουν 16 σημαντικοί καλλιτέχνες: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιώργος Νταλάρας, Γιώτα Νέγκα, Δήμητρα Γαλάνη, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κωστής Αβυσσινός, Μανώλης Πάππος, Ματούλα Ζαμάνη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Φώτης Σιώτας, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Μαστέλος.

Ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδά Μανώλη Χιώτη

Ένα δείγμα από αυτή τη δουλειά βρίσκεται ήδη στον διαδικτυακό «αέρα». Πρόκειται για μια εμπνευσμένη διασκευή και εκτέλεση στο κλασικό χασάπικο του Μανώλη Χιώτη «Σκότωσέ με» σε στίχους Χρήστου Κολοκοτρώνη, με ερμηνευτή τον Χρήστο Θηβαίο.

Το σημείωμα του Δημήτρη Μυστακίδη

Σχετικά με το νέο δίσκο ο Δημήτρης Μυστακίδης σημειώνει: «Οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου μου, “16 ρεμπέτικα με κιθάρα”, επανέρχομαι με μια δουλειά που λειτουργεί συμπληρωματικά στο κιθαριστικό ρεπερτόριο. Πρόκειται για μεταπολεμικά κυρίως τραγούδια, με κεντρικό άξονα αναφοράς την ανάδειξη των τεχνικών της λαϊκής κιθάρας. Όλα τα κομμάτια διασκευάζονται για το όργανο αυτό αποδεικνύοντας την δυναμική, αλλά και την εκφραστική του αυτονομία, πράγμα που είναι πιο εμφανές όταν εισχωρώ στο κομμάτι του ρεπερτορίου όπου κυριαρχεί το μπουζούκι.

Η οικειότητα, ή μάλλον η αισθηματοποίηση, που είναι θεμελιώδες γνώρισμα των τραγουδιών αυτών, συσκοτίζει συχνά τη μεγάλη τέχνη που κρύβουν. Η αναζήτησή της ήταν για μένα πολύχρονο πνευματικό ταξίδι που διεύρυνε τον τόπο της λαϊκής μουσικής που υπηρετώ. 16 εκλεκτοί ερμηνευτές, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή πορεία στην ελληνική μουσική, φώτισαν με την τέχνη τους τον κοινό μας αυτό τόπο, μιλώντας με μια κοινή γλώσσα. Εσπεράντο».

Και οι πρόβες με τον Χρήστο Μαστέλο…

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε άλλο ένα στιγμιότυπο από τις πρόβες για την ηχογράφηση του δίσκου, με το σπουδαίο Χρήστο Μαστέλο να τραγουδά το «Θα χαθώ μικρή μου» του Κώστα Σκαρβέλη…

Είναι αυτονόητο πως αναμένουμε το νέο δίσκο με μεγάλο ενδιαφέρον…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates