Μίκης Θεοδωράκης & Διονύσης Καρατζάς: «Ως αρχαίος άνεμος»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ) Ο Μπάμπης Τσέρτος και η Ειρήνη Καράγιαννη τραγουδούν ξανά ένα αδικημένο κύκλο τραγουδιών που έγραψαν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Διονύσης Καρατζάς.

«Ως αρχαίος άνεμος»


Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η έκδοση του δίσκου, με τη νέα εκτέλεση του λυρικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη «Ως Αρχαίος Άνεμος», σε ποίηση του ποιητή Διονύση Καρατζά. Ενός έργου που γράφτηκε την άνοιξη του 1987, κυκλοφόρησε σε δίσκο το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, με τις φωνές του ίδιου του συνθέτη και της Σοφίας Μιχαηλίδη, αλλά δε γνώρισε ευρεία αποδοχή.

Το έργο ηχογραφήθηκε τον περασμένο Γενάρη με πρωτοβουλία και μερική χορηγία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τις φωνές του Μπάμπη Τσέρτου και της Ειρήνης Καράγιαννη και απαγγελία του ίδιου του ποιητή. Αποτελείται από δώδεκα μέρη όπου η αντρική με τη γυναικεία φωνή είναι σε διάλογο μεταξύ τους αλλά και με τα σολιστικά όργανα.

Η νέα ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο studio Odeon με ηχολήπτη τον Ηλία Λάκκα. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν του Δημήτρη Παπαγγελίδη και της Μαριλίζας Παπαδούρη Παπαγγελίδη και παίζουν οι Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα), Μαριλίζα Παπαδούρη Παπαγγελίδη (βιολοντσέλο), Τίνα Δεσύλλα (όμποε, cor anglais), Γιάννης Τσέρτος (πιάνο) και Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).

Το πορτρέτο του εξωφύλλου και εικαστικά διανθίσματα ενθέτου έγιναν από τον Μιχάλη Πέρδικα (Μίκης Θεοδωράκης Παπαγγελίδης) και η οργάνωση παραγωγής από τον Αλέξανδρο Θεοδωράκη Παπαγγελίδη. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τον «Καθρέφτη ήχων αληθινών».
mikis theodorakis os arxaios anemos
Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το δίσκο.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates