Μάλαμας & Ιωαννίδης στην πρώτη δουλειά της Ελένης Καπηλίδου

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Η Ελένη Καπηλίδου παρουσιάζει την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά της με ξεχωριστούς συντελεστές και τίτλο «Γιορτή».
Η Ελένη Καπηλίδου, ύστερα από μια μακρά πορεία περιπλάνησης στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού κι έχοντας στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες με μερικούς απ’ τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του, τόσο στη σκηνή, όσο και με συμμετοχές της στη δισκογραφία (με τον Γιάννη Κότσιρα στο διπλό Live, με τα Μακρινά Ξαδέρφια στο «Καλό ταξίδι», στο δίσκο «Χωματόδρομος» του Βαγγέλη Κορακάκη, στον «Τεμπέλη Δράκο» του Γιώργου Χατζηπιερή), παρουσιάζει 12 καινούργια τραγούδια των: Κώστα Παπαγεωργίου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Δημήτρη Μπάκουλη, Σωκράτη Μάλαμα, Θοδωρή Γκόνη, Δημήτρη Σίντου, Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, Μαρίνου Καρβελά, Αρσενίας Σιώκου και Μαρίας Ζαχαράκη, καθώς και τη μελοποίηση του ποιήματος «Gala» του Κώστα Καρυωτάκη.

Ελένη Καπηλίδου - Κάτι έχει συμβεί
Στίχοι: Θοδωρής Γκόνης - Μουσική: Σωκράτης Μάλαμας

Η Ελένη Καπηλίδου στο προλογικό κείμενο του δίσκου που περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά καλαίσθητο ένθετο με τους στίχους, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η δουλειά αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολύ ταλαντούχων δημιουργών και μουσικών της γενιάς μου. Χαίρομαι ακόμη που στο δίσκο αυτό με τίμησαν δίνοντας μου τα λόγια και τις μουσικές τους, τρεις άνθρωποι τους οποίους θαυμάζω βαθιά και σταθερά μέσα στα χρόνια. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θοδωρής Γκόνης».

Ελένη Καπηλίδου & Δημήτρης Μπάκουλης - Όσα βήματα
Στίχοι - Μουσική: Δημήτρης Μπάκουλης

Δώδεκα, λοιπόν, τραγούδια συμπεριλαμβάνονται στο νέο αυτό δίσκο, τον οποίο δεν θα μπορούσε κανείς εύκολα να κατατάξει σε ένα και μόνο μουσικό είδος - δεν είναι καν απαραίτητο, άλλωστε. Εκτός από τις πολύ καλές ερμηνείες της Ελένης Καπληλίδου, τα πολύ ενδιαφέροντα ονόματα που συναντάμε ανάμεσα στους δημιουργούς, παλαιότερων στη δισκογραφία, όπως αυτά των Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Θοδωρή Γκόνη, αλλά και νεότερων όπως του Δημήτρη Σίντου, Δημήτρη Μπάκουλη, Αλέξανδρου Καψοκαβάδη κ.ά., διαπιστώνουμε πως τη σφραγίδα τους έχουν βάλει στα παιξίματα και τις ενορχηστρώσεις εξαιρετικοί μουσικοί, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Τατασόπουλος & ο Dasho Kurti, αλλά και τεχνικοί, ενώ ο Σπύρος Πατράς έχει επιμεληθεί τα βίντεο που συνοδεύουν τα τραγούδια.

Ελένη Καπηλίδου - Τανγκό για έναν
Στίχοι - Μουσική: Δημήτρης Μπάκουλης

Εν κατακλείδι πρόκειται για μια πραγματικά πολύ προσεγμένη δουλειά - τόσο από πλευράς ερμηνειών της Ελένης Καπηλίδου, όσο και από πλευράς συμμετεχόντων -, που σηματοδοτεί με όμορφο τρόπο την προσωπική της είσοδο στη δισκογραφία και αξίζει να ανακαλύψετε. 

Φωτογραφία Ελένης Καπηλίδου: Σπύρος Πατράς
Φωτογραφία εξωφύλλου: Βασίλης Ντάλλας
Artwork: Κωστής Βήχος
karipidou (1).jpg
Ελένη Καπηλίδου - Σαν φως αθάνατο
Στίχοι: Μαρίνος Καρβελάς - Μουσική: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates