«Η καρδιά της μάνας» με τον Ζαχαρία Καρούνη

(ΑΚΟΥΣΤΕ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ) Ένα τραγούδι για όλες τις μανάδες και όχι μόνο.

«Η καρδιά της μάνας»


Ένα ξεχωριστό τραγούδι έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο λίγες ώρες πριν τη γιορτή της μητέρας και κατάφερε, σε λιγότερο από τρία εικοσιτετράωρα να πλησιάσει τις 5.000 ακροάσεις.

Το κλασικό λαϊκό παραμύθι για την «Καρδιά της μάνας» έδωσε την αφορμή στον Γιώργο Παυριανό να γράψει τους στίχους και στον Ζαχαρία Καρούνη να βάλει τη μουσική και να τραγουδήσει, μαζί με τη συνοδεία των «Polis Ensemble», την «Καρδιά της μάνας».

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νίκος Παραουλάκης (νέυ-μαντούρα), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (λαούτο - λάφτα), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο) και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά). Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν στο «Studio Kyriazis» από τον Θάνο Καλέα. Η δημιουργία του βίντεο και τα σκίτσα είναι του Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

«Η καρδιά της μάνας» είναι ένα τραγούδι από το επερχόμενο cd του Ζαχαρία Καρούνη σε μουσικές δικές του και στίχους του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου, του Γιάννη Καρούνη και του Γιώργου Θ. Παυριανού.

Νότης Μαυρουδής & Χρίστος Παπαδόπουλος για το τραγούδι


Από δεκάδες σχόλια που αναρτήθηκαν στο facebook και στο youtube για το συγκεκριμένο τραγούδι, ξεχώρισα δύο.

Το πρώτο είναι του Νότη Μαυρουδή:

«Και πάλι ένα εξαιρετικό τραγούδι καλέ μου φίλε Ζαχαρία. Εξαιρετική μουσική και ορχηστρική αντιμετώπιση! Είσαι ένας ερμηνευτής δημιουργικός που γνωρίζεις όλες αυτές τις πηγές του παρελθόντος χρόνου με λεπτομέρειες. Το ποίημα πάντα συγκλονιστικό με την έξυπνη προσαρμογή του Παυριανού. Μου χαρίσατε ωραίες και συγκινητικές ακουστικές στιγμές».

Και το δεύτερο του γνωστού στιχουργού Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου:

«Οκ, ξέρεις ότι δεν το θέλω και πολύ για να κλάψω. Αυτό το ανατριχιαστικό τραγούδι, σε στίχους Γιώργου Παυριανού, βασισμένο σε παλιό λαϊκό παραμύθι, με την εξαιρετική μουσική κι ερμηνεία του Ζαχαρία Καρούνη - στα πιο δικά του νερά - με τους POLIS Ensemble, μοιάζει σαν να γράφτηκε για τη δική μου μάνα. Και για τη δική σου, σίγουρα, θα πεις. Προεόρτια της γιορτής της μητέρας. Από τον καινούργιο δίσκο του Ζαχαρία που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό, σε μουσικές δικές του και θα υπογράφω αρκετούς από τους στίχους των τραγουδιών. Εξαιρετική εικονογράφηση από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο».

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!