«Έπεφτε βαθιά σιωπή» κάπως «αλλιώς»

(ΑΚΟΥΣΕ) Ένα ιδιαίτερο «πείραγμα» - πείραμα σε ένα από τα κλασικά των Μίμη Πλέσσα - Λευτέρη Παπαδόπουλου.
«Έπεφτε βαθιά σιωπή» κάπως «αλλιώς» Φωτογραφία: Sissy Morfi

«Έπεφτε βαθιά σιωπή» στους «γκρεμούς της λησμονιάς»


Άλλο ένα δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο του συγκροτήματος Soul Destiny βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στο διαδικτυακό «αέρα». Αυτή τη φορά οι Soul Destiny μαζί με τον Ηip Hopper Ζήση Dtaeys «πειράζουν» ένα από τα κλασικά του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, από το θρυλικό «Δρόμο» που κυκλοφόρησε με τη φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου στα 1969.

Μέσα στο «Έπεφτε βαθιά σιωπή» μπαίνουν «Οι γκρεμοί της λησμονιάς» σε παρουσίαση και στίχους των Dtaeys και Παναγιώτη Πούλιου, σε μια ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε στο studio «End productions» και θα συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο του συγκροτήματος «Σε αυτή τη γη που η σιωπή δακρύζει», που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Μάρτη από την Fm Records, με τις συμμετοχές καλλιτεχνών όπως οι Πόπη Αστεριάδη, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σταυρακάκης, Γιάννης Λεκόπουλος, Νόνα Βουδούρη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Αρετή Κοκκίνου, Καλλιόπη Βασιλείου, Dtaeys, Johnnie Disowned (Ρυθμοδότες), Pol, Rolb, Χάρης Παπανικολάου. Στο δίσκο, εκτός από τα καινούργια τραγούδια, υπάρχουν επανεκτελέσεις τραγουδιών που πρωτοσφράγισαν με τις ερμηνείες τους η Καίτη Χωματά και ο Γιάννης Πουλόπουλος.

Οι Soul Destiny είναι ένα ελληνικό μελοδραματικό Hip-Hop συγκρότημα, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 2000, με μέλη από άλλα γκρουπ. Από το 2014 το σχήμα αποτελείται από τρία μέλη, τον Παναγιώτη Πούλιο, τον Ιωσήφ Λιάκο και τον Παναγιώτη Διαμαντή. Ιδιαιτερότητα τους είναι να χρησιμοποιούν την μελοδραματική ποίηση μαζί με παραδοσιακά όργανα και την συνοδεία του ρυθμού της Hip-hop μουσικής.

«Οι γκρεμοί της λησμονιάς» αφιερώνονται στους πρώτους διδάξαντες Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλο και Γιάννη Πουλόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!