«Ένα παράξενο φύλλο» με τους Νταλάρα, Παρίση και Ψαραδέλλη

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα νέο τραγούδι για το προσφυγικό ζήτημα το οποίο θα παρουσιαστεί σε δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο καθώς και στον Πάπα από το Δήμο Μυτιλήνης.
Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Μυτιληνιός δημιουργός Μάκης Ψαραδέλλης ο οποίος και συμμετέχει στην ερμηνεία του μαζί με τους Γιώργο Νταλάρα και Κώστα Παρίση. Τους ερμηνευτές συντροφεύει το συγκρότημα του Ψαραδέλλη, «Τα φώτα απέναντι». Η ηχογράφηση έγινε στο Studio Praxis.

Το τραγούδι στέκεται με καίριο τρόπο στο φλέγον προσφυγικό ζήτημα που συγκλονίζει τον τόπο μας, την Ευρώπη και όλον τον πλανήτη.

Για αυτό και αύριο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης θα το παρουσιάσει στο παραδοσιακό καφενείο «Πανελλήνιον» σε δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο που βρίσκονται στο νησί για να καλύψουν μεταξύ άλλων την επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου στη Λέσβο το Σάββατο 15 Απριλίου.
Μάλιστα το τραγούδι θα παρουσιαστεί και στον ίδιο τον Πάπα.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Παρίσης: «Το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 21 Μαρτίου στην εκδήλωση κατά του ρατσισμού. Οι καλλιτέχνες πρέπει να δείχνουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας στα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τις ζωές μας. Σκοπός άλλωστε της τέχνης είναι και η αφύπνιση. Χρειαζόμαστε ένα ταρακούνημα για να αντιληφθούμε το μέγεθος και τις πληγές των προβλημάτων αφού όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας με ρυθμούς χιονοστιβάδας μας έχουν μουδιάσει και έως ένα βαθμό παραλύσει. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένουμε αμέτοχοι. Οι εικόνες των προσφύγων, τα άδικα θύματα είναι ντροπή για την αναπτυγμένη Ευρώπη!».

Το «Ένα παράξενο φύλλο» θα κυκλοφορήσει αύριο ως digital single απο το Ogdoo Music Group.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!