Νταλάρας, Πρωτοψάλτη, Μαχαιρίτσας, Ζερβουδάκης, Στρατηγού στο «κίτρινο σκουφί» της Τατιάνας Ζωγράφου

(ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - ΑΚΟΥΣΤΕ) 15 τραγούδια για παραμύθια, μύθους και φεγγάρια από μικρούς και μεγάλους εκλεκτούς ερμηνευτές.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Φόραγε κίτρινο σκουφί»


Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένας δίσκος με δεκαπέντε τραγούδια για μικρά και μεγάλα παιδιά σε μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου, με τίτλο «Φόραγε κίτρινο σκουφί».

Τους στίχους υπογράφουν οι Μάκης Τσίτας, Φίλια Δενδρινού, Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Στέλλα Τζίβα, Ελισάβετ Τάρη, Τατιάνα Ζωγράφου και Μαριάννα Αβούρη.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ασπασία Στρατηγού, Νεφέλη Φασούλη, οι λυρικοί τραγουδιστές Δημήτρης Αλεξανδρίδης, Τάσος Αποστόλου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Κώστας Ζαμπούνης, Θωμάς Μασούρας, Δάφνη Πανουργιά, Έλενα Παπανικολάου, Κωστής Ρασιδάκις και οι μικρές Κατερίνα και Λεωνή Κανελλοπούλου. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη - Κούκνη.

Τα τραγούδια του cd


1) Φόραγε κίτρινο σκουφί (στίχοι: Μάκης Τσίτας) Νεφέλη Φασούλη
2) Το κουβαράκι κύλησε (Φίλια Δενδρινού) Κατερίνα Κανελλοπούλου (10 χρονών), Χορωδία
3) Χωρίς φεγγάρι (Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου) Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
4) Στο μαγαζί των παιχνιδιών (Ιουλίτα Ηλιοπούλου) Τάσος Αποστόλου
5) Ο βασιλιάς Αλφόνσο (Ιουλίτα Ηλιοπούλου) Δάφνη Πανουργιά
6) Παραμύθια κι απόψε (Στέλλα Τζίβα) Γιώργος Νταλάρας
7) Στη χαμένη Ατλαντίδα (Ιουλίτα Ηλιοπούλου) Κώστας Ρασιδάκις, Κώστας Ζαμπούνης, Χορωδία
8) Σαν τα παιδιά (Ελισάβετ Τάρη) Έλενα Παπανικολάου
9) Λύκε, λύκε! (Μάκης Τσίτας, Τατιάνα Ζωγράφου) Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λεωνή Κανελλοπούλου (5 χρονών)
10) Στων παραμυθιών τα δάση (Φίλια Δενδρινού) Δημήτρης Αλεξανδρίδης, Δάφνη Πανουργιά, Χορωδία
11) Της Σταχτοπούτας (Φίλια Δενδρινού) Τατιάνα Ζωγράφου, Θωμάς Μασούρας, Χορωδία
12) Ο έρωτας του γρύλου (Τατιάνα Ζωγράφου) Τάσος Αποστόλου
13) Θα ‘ρθει πάλι το φεγγάρι (Μαριάννα Αβούρη) Ασπασία Στρατηγού
14) Ο χορός του πρίγκιπα (Φίλια Δενδρινού) Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Τάσος Αποστόλου
15) Στη χώρα που δεν έχει χρόνο (Ιουλίτα Ηλιοπούλου) Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Έπαιξαν οι μουσικοί:


Η ενορχήστρωση έγινε από τον Δημήτρη Μπουζάνη που έπαιξε και πιάνο, εκτός από τα τραγούδια 8 και 12 που ενορχήστρωσε ο Πάνος Κανελλόπουλος και το 15 που ενορχήστρωσαν ο Νίκος Πλατύραχος και ο Δημήτρης Μπουζάνης. Έπαιξαν οι μουσικοί: Λευτέρης Γρίβας (ακορντεόν), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Παναγιώτης Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο), Κώστας Παπαγεωργίου (κιθάρες), Νίκος Πλατύραχος (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο), καθώς και οι Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα), Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο), Μιχάλης Ζαρμακούπης (ακουστική κιθάρα), Κυριάκος Μακρίδης (βιολί).

Η ηχογράφηση έγινε στο studio «ΜΕΛΙΣΜΑ», ενώ η χορωδία ηχογραφήθηκε στο Studio «Sierra». Η ηχοληψία, οι μίξεις, η εποπτεία και η επιμέλεια παραγωγής έγιναν από τον Νίκο Πλατύραχο. Η ζωγραφιά του εξωφύλλου, που σχεδίασε ο Χρήστος Γκόλφης, είναι του Χρήστου Κεχαγιόγλου.

Λίγα λόγια για το «κίτρινο 2CV»


Στο ίδιο, περίπου, μοτίβο με τον προηγούμενο δίσκο της, το «Μια νότα μου χτυπά το τζάμι», η Τατιάνα Ζωγράφου καταθέτει μια σημαντική εργασία, με συνεπιβάτες της στο «κίτρινο 2CV», ξεχωριστούς μικρούς και μεγάλους ερμηνευτές. Ένας δίσκος που αν και απευθύνεται, κυρίως, στους λιλιπούτειους ακροατές, έχω την αίσθηση πως ακούγεται το ίδιο ευχάριστα κι από μαμάδες και μπαμπάδες…

Μεγάλο πλεονέκτημα βεβαίως, οι συμμετοχές των καθιερωμένων τραγουδιστών, που συμβάλλουν καθοριστικά, στο να φτάσουν τα τραγούδια σε μεγαλύτερο κοινό. Δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό και να ξεχωρίσω τον Δημήτρη Ζερβουδάκη στο ρόλο του «λύκου», το «κρυφό» καμηλιέρικο με τα «παραμύθια» του Γιώργου Νταλάρα, το «κίτρινο σκουφί» με την Νεφέλη Φασούλη, αλλά και το φινάλε με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
zografoucover
Η απορία που γεννιέται κάθε φορά που ακούω ένα δίσκο με παρόμοιο υλικό (και που σημείωνα και πέρσι στην παρουσίαση του δίσκου της Τατιάνας Ζωγράφου), είναι αν όλοι αυτοί οι δίσκοι με τα παιδικά (ή τα «παιδικά») τραγούδια, καταφέρνουν να φτάσουν στο ακροατήριο που απευθύνονται. Κι αφού φτάσουν, ποια αποδοχή έχουν από τα παιδιά; Έχουν άραγε τη δύναμη να τα «ξεκολλήσουν» -έστω για λίγο- από την τηλεόραση, το tablet και το play station; Νομίζω πως θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια σχετική έρευνα…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!