«Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο (ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ)

(ΑΚΟΥΣΕ) Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε σήμερα ένα νέο δείγμα από το δίσκο «Σταύρος Κουγιουμτζής – Live στο Βασιλικό» που κυκλοφόρησε στις 12 του Μάρτη
(διάβασε και άκουσε εδώ).

Ένας από τους ξεχωριστούς λαϊκούς ερμηνευτές, που «υπηρέτησε» αρκετές φορές το έργο του Κουγιουμτζή, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, τραγουδά το «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά», ένα από τα πρώτα τραγούδια του συνθέτη, με τη συνοδεία του Μανώλη Χατζημανώλη και της Παιδικής Χορωδίας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη.

Το «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά» σε μουσική και στίχους του Σταύρου Κουγιουμτζή, ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1961, από τον Μανώλη Καναρίδη, με τον Γιώργο Ζαμπέτα στο μπουζούκι και κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών. Ακολούθησαν ηχογραφήσεις το 1962 με την Μάριον Σίβα, το 1968 με τον Γιουγκοσλάβο τραγουδιστή Diego Varagic στα σέρβικα - σε δίσκο 45 στροφών που κυκλοφόρησε στη Γιουγκοσλαβία – και το 1970 με τον Γιώργο Νταλάρα στο lp «Να ’τανε το ‘21». Ο Νταλάρας το ηχογράφησε ζωντανά άλλες δυο φορές. Το 2002, μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, στο cd «Από καρδιάς», με τη ζωντανή ηχογράφηση των παραστάσεων στο «Ζυγό» και το 2010 στο cd-dvd «Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή» με την αποτύπωση των συναυλιών του ερμηνευτή στο Ηρώδειο θέατρο το Σεπτέμβρη του 2008, που ήταν αφιερωμένες στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του συνθέτη. Συμμετείχαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μανώλης Χατζημανώλης, ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Μαρία Κουγιουμτζή,  η Χορωδία Νέων, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τους μουσικούς, ήταν υπεύθυνος για τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών και τη διδασκαλία της Μικτής Χορωδίας και είχε την επιμέλεια παραγωγής. Η διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας έγινε από την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, φωνάρχες ήταν ο Κώστας Δημηνάκης και ο Γιώργος Καλογήρου, ενώ η ηχοληψία έγινε από τον Δημήτρη Μπουρμπούλη και η μίξη από τους Θάνο Καζαντζή, Λεωνίδα Μπεϊλή και Χρυσόστομο Σταμούλη στο studio Polytropon.

Τα πλάνα από τη συναυλία προέρχονται από τη μετάδοσή της από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates