Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει τον Στέλιο Διονυσίου

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα CD single από το 2004

Σαν σήμερα…


Ο Στέλιος Διονυσίου, τρίτο παιδί του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Απριλίου 1974. Το 1990 πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον πατέρα του ερμηνεύοντας μαζί του τρία τραγούδια στο «Στράτο». Το 1996 κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση, συμμετέχοντας στον δίσκο «Τα τραγούδια του Καραγκιόζη» των Σταμάτη Κραουνάκη & Γιάννη Κακουλίδη. Από τότε ακολούθησαν πολλοί προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές, ζωντανές εμφανίσεις και συμπράξεις.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει τον Στέλιο Διονυσίου


Στα τέλη του 2004 κυκλοφόρησε από τη Legend το CD single με τίτλο «Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει τον Στέλιο Διονυσίου», όπου ο Στέλιος Διονυσίου ερμήνευσε 4 τραγούδια, ένα ανέκδοτο του Σταύρου Ξαρχάκου και τρεις επανεκτελέσεις τραγουδιών των Γιώργου Λαύκα, Οδυσσέα Μοσχονά & Πάνου Γαβαλά. Τους στίχους υπέγραφαν οι: Κώστας Κινδύνης, Γιώργος Λαύκας, Βασίλης Βασιλειάδης & Κώστας Βίρβος.
enomenes

Τα τραγούδια του δίσκου:


1. Το ζεϊμπέκικο «Σαν ανεμόμυλος» είχε ηχογραφήσει στην Columbia το 1962 και ο Στράτος Διονυσίου, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε δίσκο με τη φωνή του, ενώ αργότερα το ηχογράφησε και ο Γιώργος Λαύκας.

Στέλιος Διονυσίου - Σαν ανεμόμυλος
Στίχοι: Οδυσσέας Μοσχονάς - Μουσική: Γιώργος Λαύκας & Απόστολος Χρυσούλης

2. Το «Μπορεί να έφυγες» των Βασίλη Βασιλειάδη και Πάνου Γαβαλά, από τις επιτυχίες των μέσων του ’60.

3. Το «Μακριά μου να φύγεις» των Πάνου Γαβαλά και Κώστα Βίρβου - Τάσου Κουλούρη από το ’62.

Στέλιος Διονυσίου - Μακριά μου να φύγεις
Στίχοι: Κώστας Βίρβος & Τάσος Κουλούρης - Μουσική: Πάνος Γαβαλάς

4. Τέλος, μια σύνθεση του Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους Κώστα Κινδύνη, το ζεϊμπέκικο «Αυτές οι ώρες», που είχε ερμηνευτεί ζωντανά από τη Σωτηρία Μπέλλου στο Λυκαβηττό τον Αύγουστο του 1978, όμως μετά από διαφωνία της Μπέλλου με τον Ξαρχάκο η κυκλοφορία του ματαιώθηκε.

Στέλιος Διονυσίου - Αυτές οι ώρες
Στίχοι: Κώστας Κινδύνης - Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates