Γιάννης Λεμπέσης & Εύα Κανέλλη - «Έχουνε μπλεχτεί οι ρόλοι»

(NEW DIGITAL SINGLE) Ο λαϊκός τραγουδοποιός σμίγει με την ξεχωριστή ερμηνεύτρια σε ένα όμορφο και επίκαιρο ντουέτο.
05/10/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Έχουνε μπλεχτεί  οι ρόλοι» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group ένα ολοκαίνουργιο λαϊκό τραγούδι που τους στίχους και τη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Λεμπέσης και το ερμηνεύει ντουέτο με την σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Εύα Κανέλλη. (Η Εύα Κανέλλη είναι μια ξεχωριστή, γνήσια λαϊκή ερμηνεύτρια με αξιόλογη πορεία στο πάλκο και την δισκογραφία και σημαντικές συνεργασίες: με Δημήτρη Μητροπάνο, Μάριο Τόκα, Ελένη Βιτάλη, Πασχάλη Τερζή, Στέφανο Κορκολή, Γιώργο Μαργαρίτη, Λίτσα Διαμάντη, Θέμη Αδαμαντίδη, Σταμάτη Γονίδη, Μάκη Χριστοδουλόπουλο).

Το τραγούδι στιχουργικά είναι επίκαιρο και διαχρονικό και αναφέρεται στο αιώνιο θέμα της σχέσης των δύο φύλων, άλλοτε νοσταλγικά («και σκοτάδι έχει γίνει του ερωτισμού το φως») και άλλοτε χιουμοριστικά («όλο πιο λίγοι μένετε μετράμε κι απορούμε») καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως: «Έχουνε μπλεχτεί οι ρόλοι».

Μουσικά είναι ένα περίτεχνο λαϊκό τσιφτετέλι που στη μελωδική του ανάπτυξη χρησιμοποιεί τους δρόμους (κλίμακες) χουζάμ και ουσάκ και που εκτός από τον Γιάννη Λεμπέση που παίζει μπουζούκι, τζουρά και μπαγλαμά, το «στολίζουν με το υπέροχο παίξιμο τους ο Πορφύρης Κονάς (Ακορντεόν), ο Αντώνης Καλιούρης (Κλαρίνο), ο Σπύρος Γλένης (Κρουστά), ο Θόδωρος Κυδωνιεύς (Κιθάρα) και ο Γιάννης Φουστέρης (Πιάνο).

Η ηχογράφηση έγινε στο studio emphasis με ηχολήπτη τον σπουδαίο μουσικό Γιάννη Φουστέρη.

Ακούγοντας το «Έχουνε μπλεχτεί οι ρόλοι», πολλοί θα συμφωνήσουν με το: «Η γυναίκα πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι θηλυκό» ή με το: «Αν ο άντρας είναι άντρας η γυναίκα το γουστάρει».

Άλλοι βέβαια θα διαφωνήσουν και αυτό είναι φυσικό και θεμιτό και κάνει το τραγούδι πιο όμορφο και ενδιαφέρον.

Σε αυτό όμως που πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα συμφωνήσουν όλοι είναι ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο, γνήσιο λαϊκό τραγούδι, καλοπαιγμένο και καλοκουρδισμένο με την αύρα και το άρωμα του «σουξέ» με την ουσιαστική έννοια της λέξης.
Cover_Digital_Single_Leb.jpg
Το «Έχουνε Μπλεχτεί οι Ρόλοι» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

• Κατεβάστε το «Έχουνε Μπλεχτεί οι Ρόλοι» από iTunes

• Κατεβάστε το «Έχουνε Μπλεχτεί οι Ρόλοι» από Google Store

• Ακούστε το «Έχουνε Μπλεχτεί οι Ρόλοι» στο Spotify 

• Κατεβάστε το «Έχουνε Μπλεχτεί οι Ρόλοι» από Amazon 

• Ακούστε το «Έχουνε Μπλεχτεί οι Ρόλοι» στο Deezer

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates